Hilde Brandl vrea revoluționarea școlii românești: "Trebuie să te pregătească să fii nu un angajat foarte bun ci în primul rând un angajator foarte bun"


Hilde Brandl vrea revoluționarea școlii românești: "Trebuie să te pregătească să fii nu un angajat foarte bun ci în primul rând un angajator foarte bun"

Preşedinta Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, Hildegard Brand, a declarat că școala românească ar trebui să se orienteze mai mult spre dimensiunea practică, să nu se mai rezume doar la menirea de a oferi informații. 

"Rolul școlii nu este doar acela de a oferi informații și cunoștințe ci și acela de a pregăti tinerele generații pentru lumea complexă în care trăim și mai ales pentru lumea de mâine, una din ce în ce mai interconectată și mai globaliză. În România lucrează astăzi peste 110.000 de specialiști IT, însă doar o mică parte dintre aceștia au curajul și abilitățile de a-și deschide o afacere proprie. Acești oameni sunt foarte buni în domeniul lor, câștigă foarte bine, sunt căutați de firme de peste tot din lume, lucrează cu cele mai importante corporații globale, însă cu toate acestea un număr mult prea mic dintre ei se gândesc să își deschidă propria firmă. Acest lucru se întâmplă deoarece acești tineri nu au dobândit abilități antreprenoriale nici din familie și nici de pe băncile școlii", a precizat Brandl.

În acest sens, Hilde Brandl a atras atenția că școala românească ar trebui să aibă ca scop principal pregătirea de viitori antreprenori, angajatori, nu de angajați. 

"Școala românească vinde ideea că dacă vei finaliza anumite studii vei putea obține un loc de muncă bine-plătit. Trebuie să întoarcem această logică: școala trebuie să te pregătească să fii nu un angajat foarte bun ci în primul rând un angajator foarte bun. Unui tânăr trebuie să i se spună că cel mai important lucru nu este să își găsească un loc de muncă ci mai degrabă să creeze el cel puțin un loc de muncă. De aceea, este extrem de important ca școala românească să ofere cursuri de educație antreprenorială cu ore practice, în care elevii de liceu merg în vizită la companii de succes și cu manageri importanți care vin și țin cursuri despre mediul de afaceri. Doar așa ne vom asigura că în economia globalizată de mâine românii vor fi angajatori importanți și nu doar angajați", a conchis Brandl.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.