„Institutul Revoluției Române este o sfidare la adresa eroilor din Decembrie '89”. Revolta unui antreprenor român de succes din Diaspora


„Institutul Revoluției Române este o sfidare la adresa eroilor din Decembrie '89”. Revolta unui antreprenor român de succes din Diaspora

Ștefan Voloșeniuc, antreprenor român de succes din Marea Britanie, consideră că opoziția Curții Constituționale a României (CCR) față de desființarea Institutului Revoluției Române, al lui Ion Iliescu, „este o sfidare la adresa memoriei tinerilor care și-au pierdut viața pentru libertatea noastră.”

„Curtea Constituțională (CCR), condusă de fostul pesedist Valer Dorneanu, a decis astăzi  (miercuri- n.red.) că legea prin care urma să fie desființat Institutul Revoluției Române este neconstituțională.

Institutul rămâne astfel în picioare, condus de fostul președinte Ion Iliescu, Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu. Adică exact cei care sunt acuzați că au confiscat Revoluția. Ne mai vorbind că Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu au fost inculpați pentru crime împotriva umanității, într-un dosar penal în care sunt anchetate faptele lor din Decembrie '89.  

Decizia CCR este o sfidare la adresa memoriei tinerilor care și-au pierdut viața pentru libertatea noastră.  

România nu poate merge înainte decât dacă își recuperează trecutul, dacă pune adevărul istoric acolo unde îi este locul. Cum poate face asta dacă Revoluția este „cercetată” de cei care au confiscat-o, în beneficiul lor și a camarilei?

Institutul Revoluției Române reprezintă poziția Statului român față de ce s-a întâmplat în Decembrie '89.  Câtă vreme acest institut va exista, Statul  român va gira o minciună colosală, o falsificare a istoriei recente fără precedent”, a scris Ștefan Voloșeniuc pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.