SEMNAL DE ALARMĂ! De ce sunt mici salariile personalului administrativ din spitale. Explicațiile unui om din interiorul sistemului sanitar: „Managerii au aruncat bani pe consultanță”


SEMNAL DE ALARMĂ! De ce sunt mici salariile personalului administrativ din spitale. Explicațiile unui om din interiorul sistemului sanitar: „Managerii au aruncat bani pe consultanță”

Lavinia Coțofană, fosta directoare juridică a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) care a devoalat jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu” din mandatul de Primar General al Gabrielei Firea, a explicat de ce sunt mici salariile personalului administrativ din spitale. 

„Poate ar trebui să se știe că o persoană care lucrează în Serviciile Achiziții, Personal, Contabilitate câștigă între 2.200 - 2.500 lei. Șeful Serviciului Achiziții câștigă lunar 3.800 lei la un volum imens de muncă, cu o răspundere pe măsură. Juristul unui spital câștigă între 2.400 - 3.000 lei. Și vrem performanță🤣.

Niciun manager nu s-a arătat preocupat până acum de aceste probleme. Asta și din cauza că preponderent au fost numiți medici manageri și poate nu au putut empatiza. În schimb, au aruncat cu banii pe servicii de consultanță.

Salarizarea decentă a personalului TESA ar aduce economiii spitalului, acesta putând păstra profesioniști în loc să fie obligat (deși cred că place asta) să arunce cu banii în consultanță.

P.S. Personal, am câștigat litigii de sute de mii de lei pentru Spitalul Colțea (fiind remunerată cu 1.500 lei pe lună pentru 4 ore pe zi), având adversari case de avocatură plătite cu mii de euro. O fi echitabil?” a scris Lavinia Coțofană pe Facebook.

FOTO: Libertatea.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.