Jurnalista Andreea Berecleanu explică MOTIVUL mazilirii domnului Octav Bjoza: Se vrea îndepărtarea lui prin împroșcarea cu MINCIUNI. O tactică stalinistă pusă în scenă de statul român: compromiterea rezistenței anticomuniste


Jurnalista Andreea Berecleanu explică MOTIVUL mazilirii domnului Octav Bjoza: Se vrea îndepărtarea lui prin împroșcarea cu MINCIUNI. O tactică stalinistă pusă în scenă de statul român: compromiterea rezistenței anticomuniste

Jurnalista Andreea Berecleanu ia poziție după ce premierul PNL Florin Cîțu l-a demis în mod abuziv și obraznic, invocând minciuni și calomnii în serie, pe domnul Octav Bjoza, președinte al Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR). 

Mai exact, Andreea Berecleanu avertizează că sub ochii noștri inerți au loc acte de poliție politică ale căror scop este compromiterea rezistenței anticomuniste românești și a memoriei acesteia

”E adevărat, pentru a fi redus la tăcere (exact ca în trecut) s-a mai încercat alipirea d-lui Bjoza de mișcări legionare sau antisemite, tot pentru a putea fi înlăturat.

Podul.ro vă prezintă în integralitate comentariile jurnalistei Andreea Berecleanu, cunoscut om de televiziune:  

”Am aflat cu stupoare despre decizia de a fi demis din Guvern dl Octav Bjoza, unul dintre puținii supraviețuitori anticomuniști, președintele AFDPR. 

Ca subsecretar de stat a facut multe în încercarea de a repara atrocitățile unei perioade nefaste din istoria României. După ani grei de temniță, la vârsta de 20 de ani, au urmat alți ani de urmăriri. Atât profesional, cât și personal. 

Ca înalt funcționar al Guvernului s-a luptat cu dinții să facă rost de fonduri pentru a duce mai departe memoria celor care s-au opus comunismului. 

În vara trecută, l-am însoțit la Periprava, unul din lagărele pe unde a trecut. Alături de arheologi, a stat zi și noapte, pentru căutarea și deshumarea scheletelor deținuților aruncați în groapa comună a satului. Totul pentru a fi identificați și înmormântați creștinește. A făcut acest gest timp de 7 ani. Anul trecut i s-au tăiat fondurile și a făcut singur rost, avand sprijinul unei fundații. 

Cât timp am stat împreună, până la lasarea întunericului, am vorbit despre istoria adevărată! În tot acest timp nu a atacat niciun fel de comunitate, a blamat doar comunismul și atrocitățile lui. 

E adevărat, pentru a fi redus la tăcere (exact ca în trecut) s-a mai încercat alipirea d-lui Bjoza de mișcări legionare sau antisemite, tot pentru a putea fi înlăturat. Un om cu coloană verticală, printre puținii astfel din istoria României ultimilor 30 de ani, o voce puternică, fermă și adevărată, Octav Bjoza putea fi ales președintele României. Dacă România era America. Dl Octav Bjoza este mai tânăr, mai energic și mai viu spiritual decat toți politicienii de azi la un loc. 

Ce se întâmplă în zilele acestea, demiterea lui, este camuflat în declarații inexacte. Este revoltător ca un luptător pentru dreptate să fie înlăturat. Chiar stau și mă intreb retoric, cine își dorește dispariția publică a sa și mai ales, de ce. Care este adevăratul motiv? 

Cu siguranță, Octav Bjoza va fi invitat pretutindeni în lume să vorbească, ca o istorie vie, așa cum a făcut-o până acum în fața a zeci de mii de tineri. Și nu ca reprezentant al Guvernului, ci ca OM care a făcut parte din istoria acestei țări și pentru care, în 2014, a fost onorat cu cea mai înaltă distincție a statului de către președintele Iohannis. 

Astăzi scriu despre această palmă dată peste obrazul greu încercat al dl Bjoza și știu că mulți înțeleg ce spun. Este punctul de vedere exprimat în calitate de nepoată a unui fost deținut politic, dar și ca jurnalist. Și libertatea de exprimare nu mi-o va lua nimeni!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.