„George Simion vrea să facă scandal la granița României cu R. Moldova”. Acțiunile antiromânești ale falsului unionist care conduce AUR


„George Simion vrea să facă scandal la granița României cu R. Moldova”. Acțiunile antiromânești ale falsului unionist care conduce AUR

„George Simion pregătește un nou scandal. Deputatul AUR vrea să meargă la Chișinău deși știe că are interdicție, este declarat persona non grata și nu poate intra în Republica Moldova până în 2023”, avertizează, pe pagina sa de Facebook, analistul și consultantul Cristian Hrițuc, specialist în problemele R. Moldova.

„De fapt, Simion vrea să exploateze mediatic scandalul care va fi la granița moldo-română, atunci când autoritățile moldovenești nu îl vor lăsa să intre. Pretextul pe care îl invocă Simion: participarea la funeraliile marelui scriitor Nicolae Dabija. Cinic, fără scrupule, liderul AUR se folosește de orice, chiar și de moartea marelui om de cultură, pentru a-și face propagandă și pentru a poza iar în marele unionist.

De-a lungul anilor, Simion a pozat în R. Moldova în marele unionist. A făcut acțiuni de stradă, a făcut mitinguri. Toate erau însă în momente delicate, când starea socială era explozivă, iar acțiunile lui provocatoare nu ajutau în niciun caz ideea unionistă și nici statul moldovean. De aceea, a fost la un moment dat declarat și persona non grata.  

Probabil și mâine vom vedea un circ la graniță, vom vedea aceeași tineri care coboară din autoca în mod pașnic, cu tricolorul în mână, cu afișe având mesaje unioniste, încercând să forțeze trecerea graniței. Ei se vor victimiza, mulți vor crede că au dreptate și unii mai la est își vor râde în barbă, cum nenorocești un ideal folosind un oportunist”, a scris Cristian Hrițuc pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.