Zi de panică pentru mafia lemnului! Activistul Daniel Bodnar anunță că își poate mișca picioarele!


Zi de panică pentru mafia lemnului! Activistul Daniel Bodnar anunță că își poate mișca picioarele!

Activistul de mediu Daniel Bodnar, grav rănit într-un accident rutier produs în ianuarie, scrie pe pagina sa de Facebook că a început recuperarea în Germania, la clinica unde se află internat de aproape o lună de zile, și că semnele sunt încurajatoare, putând chiar să-și miște picioarele.  

Daniel Bodnar a fost diagnosticat inițial cu „fractură de coloană lombară, paraplegie și fractură complexă la o gleznă”, după ce mașina în care se afla, condusă de un alt activist, a fost implicată într-un teribil accident pe raza comunei Sucevița. În România, medicii i-au spus că sunt șanse mici să mai poată merge vreodată și chiar i-au  radiografiat greșit un picior, starea sa agravându-se ulterior din acest motiv. Familia a decis apoi să-l transfere la o clinică din Germania, mare parte din costurile numeroaselor operații suferite și ale ședințelor de recuperare fiind plătite cu ajutorul donatorilor care i-au apreciat munca în folosul comunității.  

Redăm mesajul postat de Bodnar: Prieteni dragi, vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți și ați rămas alături de mine în această perioadă grea. 

Am început recuperarea. 

Mulțumesc lui Dumnezeu că îmi pot mișca picioarele și am văzut primele semne încurajatoare. 

Mă simt mult mai bine și voi munci în această perioadă mult pentru a reveni cât mai curând alături de cei dragi mie! 

Prietenii mei, ,,Străjerii Pădurilor” Dani Ghinghiloschi, Gheorghe Oblezniuc Tudor, Guby, Mihai, #Ghiță și #Cristi continuă acțiunile în teren în această perioadă și încerc să îi susțin și eu cum pot.  

Sunt acțiuni grele, riscante și uneori se termină destul de rău.  

În spatele realizărilor noastre sunt o multitudine de acțiuni care au avut la bază o determinare dusă la extrem uneori, iar faptul că suntem o echipă unită ne-a ajutat să avem rezultate notabile! 

Atunci cand ai determinare, când populația te sprijină, simți acel fior de satisfacție care ne încurajează și obligă în același timp să continuăm această luptă! Luptăm pentru Adevăr și Dreptate! România merită sacrificiul nostru”. 

Daniel Bodnar și colegii săi ecologiști au fost adesea victime ale agresiunii sau amenințărilor tăietorilor ilegali de lemne. Într-un video recent, activistul sucevean a filmat live cum îi este mașina personală lovită cu pietre, cioburile produse în urma atacului rănindu-i fața în mai multe locuri. Într-un acces de revoltă, el a povestit atunci cât de grea este lupta cu mafia lemnului în județul Suceava, teritoriul controlat de baronul local liberal Gheorghe Flutur, și de cât de surde sunt autoritățile la sesizările celor care vor să salveze pădurile din regiune.  Citește mai multe detalii AICI

Chiar și după accident, în condițiile în care se află imobilizat la pat, Bodnar continuă să primească amenințări din partea mafiei lemnului. El a povestit într-o postare pe Facebook cum îi sunt amenințate până și rudele, activistul avansând chiar ipoteza unui accident premeditat. 

”Amenințările la adresa mea și a familiei continuă. În toată perioada după accident au fost foarte multe mesaje de amenințare, pe care le-am redirecționat la poliție. Socrul meu a fost amenințat prin SMS de cineva din Putna și nu se mai poate continua așa. Avem suficientă durere. Eu am început să mă simt mai bine psihic și mă voi interesa de accident de acum. Am și eu dreptul să-mi pun semne de întrebare, analizele la sânge nu-mi vin, tot drumul spre casă eram somnoroși, deși era o distanță scurtă. Oare ce se întâmplă? Nu știu ce a fost, eu am fost inconștient după accident și până acum nu am avut puterea să mă gândesc și la cauzele accidentului șoferului. Ne-a interesat să găsim soluții pentru recuperarea sănătății mele, iar domnul ministru m-a sunat când eram în spital la Iași și mi-a spus că știe de situație și se va face ancheta, dar lui Dani șoferul i s-a spus că dosarul va continua când eu ies din spital, dar până atunci toate probele dispar… Așa se întâmplă și cu anchetele din păduri, strâng probe când nu se mai pot strânge și nu se găsesc infractorii. Cred că trebuia atunci verificată mașina, unii spun că poate au pus pastile sau praf pentru somn pe unde intră aerul în mașină, alții spun că s-a umblat la direcție. Nu am verificat eu mașina, dar la câte probleme am avut cu mafia lemnului, poliția trebuia să-și pună semne de întrebare și să facă expertize, dar ei erau interesați dacă eu am băut alcool, deși eram PASAGER în mașină. Tind să cred că nu a fost un simplu accident… Și eu și Dani nu adormeam așa ușor în mașină niciodată. Eram obișnuiți cu drumurile lungi. Dorința mea după accident către poliție a fost să-mi vină analizele la sânge, că este dezonorant pentru mine să se creadă că eu am băut alcool atunci, dar nici până acum nu a venit rezultatul. Joi voi începe recuperarea!”, a scris Daniel Bodnar.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.