10 august. Cioloș, criticat de un istoric în legătură cu abordarea referitoare la clasarea dosarului: Lăsați-o pe asta cu "comisia de anchetă parlamentară" că râd și copiii!


10 august. Cioloș, criticat de un istoric în legătură cu abordarea referitoare la clasarea dosarului: Lăsați-o pe asta cu "comisia de anchetă parlamentară" că râd și copiii!

În urma sentinței Tribunalului București prin care s-a clasat Dosarul 10 august, copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a precizat că ar trebui înființată o comisie parlamentară care să scoată la iveală detaliile referitoare la decidenții de la nivel politic care au coordonat intervenția brutală a jandarmilor asupra protestatarilor pașnici. 

"Decizia de a nu redeschide Dosarul „10 august“ nu este finalitatea pe care o așteptam nici eu și nici cetățenii acestei țări care au fost în Piața Victoriei, au avut de suferit și știu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo.

Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiției, chiar dacă uneori ele par nedrepte.  

Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală față de aflarea adevărului. Cetățenii trebuie să știe cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească.  

Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităților de decizie politică ce au determinat comportamentul forțelor de ordine.  

Eu unul vreau să știu ce s-a întâmplat pe 10 august și cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilitățile penale", a scris Cioloș pe Facebook. 

Istoricul Mădălin Hodor a criticat abordarea copreședintelui USRPLUS Dacian Cioloș, atrăgând atenția că au mai existat comisii parlamentare care au mimat anchetarea evenimentelor sângeroase din Decembrie 1989. Hodor i-a solicitat liderului Renew Europe, Dacian Cioloș, să își folosească influența la nivel european în sensul adoptării unei rezoluții în Parlamentul European care să condamne jandameriada din 10 august 2018. 

"Nu vreau să îi stric feng-shui-ul domnului Cioloș, dar poate îi spune cineva ce s-a ales de precedentele comisii parlamentare care au "anchetat" evenimentele din decembrie 1989.

Domnule Cioloș, vreți sa ajutați și altfel decât prin idei din astea fără conținut?

Activați-vă europarlamentarii și influența și promovați în Parlamentul European o rezoluție pe tema asta. Una din aia cu sancțiuni la pachet.

Vă spun eu. Nimeni nu va face absolut nimic, dacă nu va exista o presiune din afară.  

Deci. Lăsați-o pe asta cu "comisia de anchetă parlamentară" că râd și copiii.

#NuDeComisiiDucemLipsa", a scris Hodor pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.