Revolta unui antreprenor român din Diaspora. Ștefan Voloșeniuc: „Sentința în dosarul 10 august este revoltătoare. Protestez public!”


Revolta unui antreprenor român din Diaspora. Ștefan Voloșeniuc: „Sentința în dosarul 10 august este revoltătoare. Protestez public!”

Ștefan Voloșeniuc, antreprenor român de succes din Marea Britanie, consideră că, după decizia instanței de a nu redeschide dosarul protestelor Diasporei din 10 august 2018, „România nu seamănă deloc cu un stat de drept.”  

El a scris pe pagina sa de Facebook că soluția Tribunalului București este „revoltătoare” și a protestat public față de ea. 

„Brutala intervenție a Jandarmeriei la mitingul Diasporei din 10 august 2018 va rămâne nepedepsită. Niciun șef al acestei instituții nu va răspunde în fața legii, pentru că a ordonat violențele împotriva manifestanților pașnici, violențe care au adus aminte de mineriadele împotriva populației civile.  

Tribunalul București a decis că dosarul „10 august” rămâne închis, după ce judecătorii au respins cererea DIICOT de redeschidere a anchetei. Decizia este definitivă.

România nu seamănă deloc zilele astea cu un stat de drept.  

Impunitatea de care se bucură instituțiile de forță din partea Justiției este un mare deserviciu adus democrației românești. Știind că sunt protejate de magistrați, aceste instituții vor fi și mai brutale data viitoare, vor încălca legea, vor călca în picioare drepturi și libertăți fundamentale, vor instaura un regim polițienesc. Se vor găsi politicieni care să se așeze în vârful acestei piramide de forță, iar până la un regim autocratic va mai fi doar un pas.

Pe de altă parte, mesajul pe care Justiția îl dă românilor din Diaspora este de un total dispreț: „Dacă mai veniți la București să protestați în stradă față de puterea politică, veți fi bătuți fără milă, iar agresorilor voștri nu li se va întâmpla nimic."

Acesta este cu adevărat un lucru revoltător. În calitatea mea de român din Diaspora, protestez public față de decizia Tribunalului București!”, a scris Ștefan Voloșeniuc pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.