Back in business: președintele Trump s-a întors!


Back in business: președintele Trump s-a întors!

În deplina tăcere a presei din România, președintele Trump a revenit în forță și, într-un discurs ținut la CPAC, conferința anuală a conservatorilor americani, l-a desființat pe Sleepy Joe: “Cea mai dezastruoasă primă lună a unui președinte american din întreaga istorie“.

O să spuneți că era previzibil că Trump îl va ataca pe Biden. Da, dar semnificația discursului ținut de fostul președinte al SUA, la CPAC, este mult mai mare. 

În primul rând, este evident că Partidul Republican îl va urma pe Trump. Nu are opțiuni: în 2020, președintele Trump a obținut 74 de milioane de voturi – un record! - și a adus milioane de noi alegători în Partidul Republican. 

În al doilea rând, administrația lui Sleepy Joe a reușit contraperformanța de a șoca majoritatea americanilor, deschizând granițele pentru zeci de mii de azilanți economici din America Latină – inclusiv rețele criminale care exploatează copii și femei. În februarie 2021, circa 9.000 de copii neînsoțiți au trecut granița ilegal, în creștere cu 50% față de luna precedentă. 

În sfârșit, pentru că sunt aliați cu sindicatele din educație – da, exact cum sunt PSD-ul și sindicatele din educația din România – socialiștii lui Biden blochează deschiderea școlilor. Este un dezastru pentru copiii care stau închiși în case de circa un an, un dezastru pe termen lung, și chiar și presa aservită Partidului Democrat a fost obligată să critice administrația de la Casa Albă.

Trump revine în mod natural pe fondul politicilor agresiv-stupide duse de radicalii socialiștii care au capturat Partidul Democrat din SUA. Măsurile brutale prin care au atacat proiectele din energie și au distrus mii de locuri de muncă – exact acum, când șomajul este la cote istorice – au provocat consternare. 

Agenda socialiștilor, pe care aș defini-o ca fiind ne-naturală, complet în afara preocupărilor americanilor obișnuiți, îi va îngropa. Cetățenii SUA vor locuri de muncă, vor salarii decente, vor să vadă că pandemia este depășită și copiii lor se întorc în școli. Democrații lui Biden vor răzbunare pe oamenii lui Trump și impunerea unor norme sociale complet străine naturii umane. Reglementarea ca persoanele transgender să poată participa la competiții sportive alături de femei? O nebunie agresivă. Femeile din sport sunt siderate de această absurditate și spun că vor fi dezavantajate, că este furt. Aceasta era prioritatea guvernului SUA, acum? 

În sfârșit, Partidul Republican nu se poate întoarce în timp și să susțină, în 2024, un candidat din nomenklatura de la Washington DC, “inside the Beltway“. Președintele Trump a arătat că este un om din afara sistemului, care se bate cu birocrația: a redus substanțial regulile care puneau piedici investițiilor și a fost la un pas să desființeze regulile care îi protejau pe funcționarii publici de concedieri. 

În 2024, Trump, nu altcineva, îi va bate pe democrați. Îi va bate a treia oară, ca să-l citez. Revenirea lui Trump nu este o știre bună doar pentru Statele Unite, ci pentru toți oamenii de dreapta: acesta este modelul, aceasta este calea, peste tot acolo unde avem regimuri socialiste și vrem să le dăm deoparte. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.