EXCLUSIV Părinții au fost chemați să-și ia acasă copiii bolnavi de COVID-19. IRESPONSABILITATE a conducerii Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia


EXCLUSIV Părinții au fost chemați să-și ia acasă copiii bolnavi de COVID-19. IRESPONSABILITATE a conducerii Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Conducerea Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia le-a solicitat părinților care au copii infectați cu COVID-19 să-i ia acasă, în loc să sesizeze autoritățile sanitare responsabile, au declarat Podul.ro surse confidențiale, familiare cu acest caz.

Sursele citate ne-au precizat că părinții sunt revoltați de solicitarea conducerii unității de învățământ, care ar putea contribui la răspândirea necontrolată a virusului. Ei acuză conducerea unității de învățământ că a încercat să ascundă cazurile de COVID-19, iar acest lucru a dus la explozia numărului de cazuri. Potrivit acestor surse, conducerea Colegiului nu a motivat în niciun fel solicitarea adresată părinților.

În interiorul Colegiului, unde învață elevi din 32 de județe, s-a format un adevărat focar de coronavirus, situație despre care a relatat Alba24.ro.  

Pe lângă cele 57 de cazuri raportate de la începutul semestrului al doilea, în urma testărilor de vineri, 19 februarie, peste 40 de cazuri noi au fost raportate la Colegiul Militar din Alba Iulia. Asta înseamnă peste 100 de noi cazuri de COVID-19.

Cel mai probabil, din cauza numărului mare de îmbolnăviri înregistrat în ultimele zile, Alba Iulia ar putea intra iar în carantină.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.