Dacian Cioloș: "Niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu!"


Dacian Cioloș: "Niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu!"

Copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a declarat joi la Digi24 că niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu și, totodată, niciun tratament medical. 

"Din punctul meu de vedere niciun vaccin nu trebuie să fie obligatoriu, la fel cum niciun tratament medical. Atunci când introduci o substanță străină în corpul tău, nu poate să te oblige statul să o faci. E dreptul tău asupra corpului tău", a declarat Cioloș.

Pe de altă parte, Cioloș a atras atenția că este nevoie de o lege a vaccinării care să îmbunătățească cadrul de finanțare al vaccinurilor. 

"Trebuie însă o lege a vaccinării care să stabilească că pentru anumite maladii care creează efecte negative masive și pentru sănătatea populației să existe finanțări pentru vaccin", a mai spus Cioloș.

Pe final, Dacian Cioloș a precizat că încă nu s-a vaccinat împotriva COVID-19, întrucât nu i-a venit rândul. 

"Nu m-am vaccinat încă. Nu mi-a venit încă rândul și insist să nu îmi vină rândul înainte de a îi vaccina pe cei care sunt vulnerabili în fața COVID. Și mai sunt multe persoane. Inclusiv la mine în familie. Mama mea care are peste 70 de ani, are mai multe comorbidități și va fi vaccinată abia prin martie. Vaccinurile care vin în țară cred că trebuie să fie îndreptate către persoanele care au nevoie", a zis Cioloș.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.