Parlamentarii, fără pensii speciale. Ludovic Orban îl contrazice pe Florin Roman: "Este perfect constituțional!"


Parlamentarii, fără pensii speciale. Ludovic Orban îl contrazice pe Florin Roman: "Este perfect constituțional!"

Deputatul PNL Florin Roman a declarat că proiectul de lege votat astăzi de Parlament privind eliminarea pensiilor speciale ce revin parlamentarilor riscă să aibă probleme la CCR, întrucât se aplică și foștilor deputați și senatori care primesc în prezent respectivul privilegiu. 

"Eu am mai văzut filmul ăsta pe două proiecte ale PNL, unul care abroga în totalitate toate pensiile speciale și altul pe o impozitare. Ambele au fost votate cu mâna sus de tot Parlamentul și niciodată nu au produs efecte pentru că au fost atacate la CCR și au fost declarate neconstituționale. Actualul proiect amendat și care prevede inclusiv oprirea celor aflați în plată din punctul meu de vedere va avea mari probleme de constituționalitate", a precizat Florin Roman. 

Pe de altă parte, președintele Camerei Deputaților, liderul PNL Ludovic Orban, a subliniat că proiectul de lege votat astăzi "este perfect constituțional".

"De ce să-l considerăm neconstituțional? Este perfect constituțional. Este un act de dreptate făcut de actualii parlamentari în raport cu cetățenii români. Actualii parlamentari, toți cei care au votat, au arătat că nu sunt mai presus de lege, că respectă principiul egalității de drepturi și că nu vor să își folosească poziția de parlamentar pentru a beneficia de drepturi de care nu beneficiază și alți cetățeni. Repet, este constituțional. Așa cum o majoritate parlamentară a hotărât să introducă în legea privind statutul deputaților și senatorilor acest drept, la fel Parlamentul are dreptul de a opri acordarea acestui drept pentru orice fost parlamentar sau parlamentar în funcție", a zis Orban. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.