Să ni-l închipuim pe Vadim scăpătat, cu perucă blondă și făcând tumbe la circ: i s-ar fi spus șoșoacă și trupa de AUR


Să ni-l închipuim pe Vadim scăpătat, cu perucă blondă și făcând tumbe la circ: i s-ar fi spus șoșoacă și trupa de AUR

N-a ținut prea mult timp până să se vadă ce gașcă de impostori a confiscat patriotismul și tema unirii cu Moldova. De când a intrat în Parlament, Alianța pentru Unirea Românilor se ține doar de certuri și scandaluri. Când nu fac circ prin vreun studio de televiziune, liderii partidului se înjură și se toarnă între ei. 

Doamna Șoșoacă este nuca de pe colivă. Este piesa de rezistență a acestei trupe de comedianți ambulanți. Nimeni nu știe de ce se ceartă mereu și care-i scopul dânsei. Până și pe protectorii ei de la Antena 3 și RTV i-a scos din pepeni: în studio, nu lasă pe nimeni să vorbească, turuie mereu și-i amenință pe cei cu care este în dezacord. 

Divorțul ei de AUR este o scenetă de film prost: cele două părți își spală rufele în public, curg dezvăluirile despre matrapazlâcuri și sordide ciocniri casnice. Cu acest prilej, încep să apară și personajele din spatele liderilor AUR: un investitor în imobiliare și un fost senator PSD, amic cu domnii Pandele și Gabriel Oprea. Începe să se vadă că idealiștii de la AUR au venit în politică dintr-un motiv simplu: vor să împuște francul, să facă niște bani. La început de ianuarie, uitând că a trecut vremea minciunilor de campanie, AUR anunța că va refuza subvenția de stat pentru partide, ba chiar va depune un proiect de lege pentru desființarea ei. Eu, ca om de dreapta, scriu de mai multă vreme că această subvenție este o sursă de corupție și susțin eradicarea ei, așa că am urmărit cu interes ce va face partidul lui George Simion. Ei bine, n-a făcut nimic. Liderul informal George Simion n-a depus nici un proiect pentru desființarea subvenției pentru partide. Ba dimpotrivă, AUR deja și-a băgat în conturi tainul de la stat pe ianuarie și februarie, 1,5 milioane de lei/ lună. 

Cât despre principiile și acțiunile promise în campania electorală de acest partid, vă întreb: a auzit cineva, în ultimele luni, de vreun proiect AUR care să contribuie în vreun fel la reunificarea cu Moldova de peste Prut? Zero. Nimic. În realitate, dacă ne uităm la temele și la limbajul liderilor AUR vedem că ele se suprapun mesajelor Moscovei – site-ul Sputnik îi laudă constant – fiind profund antioccidentale, exact pe direcția propagandei lui Putin. 

De ce scriu despre aceste rebuturi ale politicii românești? Fiindcă, la fel ca și USRPLUS, și cei de la AUR se pretind a fi de dreapta. Mulți oameni de bună credință i-au votat din acest motiv: sperau că sunt onești, credincioși și patrioți. În realitate, după ce au ajuns în Parlament, s-a văzut că formațiunea este plină de indivizi dubioși, cu probleme penale, care n-au nici o legătură cu credința și cărora nu le pasă de Moldova de peste Prut decât atunci când vor să strângă voturi. 

De fapt, după opinia mea, AUR este doar o diversiune securistă, de tip PRM, menită să divizeze voturile dreptei. Acesta este cel mai mare coșmar al statului corupt și securist: ca oameni de dreapta să preia puterea și să înceapă o reformă reală. O reformă reală făcută în sprijinul antreprenorilor și a mediului  privat, care să atace privilegiile de care se bucură diferite caste ale aparatului de stat: pensii speciale, sporuri nerușinate, privilegii nemaiîntâlnite decât în dictaturile bananiere. 

La fel ca și în cazul PPDD-ului lui Dan Diaconescu, la fel ca și în situația stângiștilor de la USRPLUS, încep să cadă măștile oportuniștilor de la AUR. Vor face implozie și-și vor vinde votul din Parlament cui oferă mai mult. Tot ce sper este ca-n 2024 să dejucăm din timp astfel de diversiuni și dreapta, onestă și muncitoare, să nu mai fie căpușată de astfel de caraghioși. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.