RĂZBOI TOTAL după excluderea Dianei Șoșoacă. „Adevăratul stăpân al AUR e Marius Lulea”. Excentricul Ninel Peia insinuează că Lulea are afaceri în Transnistria


RĂZBOI TOTAL după excluderea Dianei Șoșoacă. „Adevăratul stăpân al AUR e Marius Lulea”. Excentricul Ninel Peia insinuează că Lulea are afaceri în Transnistria

Ninel Peia, președintele unui partid membru al Alianței pentru Unitatea Românilor (AUR), lansează public o serie de acuzații la adresa liderului AUR, George Simion, și a celui care, susține Peia, se află în umbra sa. Scandalul a izbucnit după excluderea din AUR a avocatei Diana Șoșoacă.

Vă prezentăm cele mai importante acuzații din postarea lui Ninel Peia de pe Facebook:

„(...) AUR a fost fondat, de fapt, de grupul oligarhic condus de Lulea (același care a fondat și Acțiunea 2012), George Simion fiind cooptat ulterior (...) Tot acest grup este și cel care a finanțat și susținut masiv AUR, financiar și nu numai. Astăzi, grupul oligarhic condus de Lulea are mari interese de afaceri în domeniul imobiliar, chiar în Ilfov. (...)

Lulea a fondat și conduce cu mână de fier un grup oligarhic care controlează și finanțează AUR, folosindu-se imund de ideologia pe care AUR pretinde că o urmează cu sfințenie.

De asemenea, îi cer lui Marius Lulea să confirme faptul că George Simion locuiește de ani de zile într-o garsonieră dintr-un imobil deținut de Lulea, împreună cu un alt tânăr, și el fondator al AUR. Garsoniera se află în Tunari.

Îi cer lui Marius Lulea să răspundă și la următoarele întrebări: Este adevărat sau nu că ar avea afaceri în zona Transnistria din Republica Moldova, dacă este ofițer acoperit al SIE sau dacă este ofițer acoperit al altor servicii secrete străine? De asemenea îi cer lui Marius Lulea să declare dacă a fost, anul trecut, în clădirea aflată pe strada Gogol nr 4 din Tighina, în Tiraspol, zonă controlată de milițiile proruse din Republica Moldova?

Tot Marius Lulea este în măsură să confirme sau să infirme speculațiile referitoare la faptul că membrii Acțiunea 2012 și AUR au fost și sunt folosiți să introducă în România sume imense de bani provenite din Transnistria. În momentul în care autocarele cu tineri moldoveni treceau Prutul, aceștia primeau fiecare câte 10.000 de euro și apoi îi predau unui lider al grupului oligarhic după trecerea graniței. Și dacă acești bani au fost investiți în afaceri imobiliare din zona București-Ilfov?

Tot lui Marius Lulea îi cer în mod public să dezvăluie câți dintre membrii AUR sunt parlamentari și în același timp cetățeni moldoveni? Totodată, să precizeze Lulea și câți dintre acești membri marcanți ai AUR fac dese vizite în Transnistria?”.

Contactat de G4Media.ro, Marius Lulea a declarat: ”Nu controlez eu nimic. Partidul are un BNC (n.r. – Birou Național Central) cu membri și doi co-presedinti. Am fost președinte fondator pentru că am experiență birocratică din activitatea mea curentă. Eu sunt o persoana destul de publică, activitatea mea se poate vedea online, mă știe tot corpul profesional de ingineri și arhitecți. Sunt implicat datorită prieteniei cu George Simion alături de care am luptat pentru unirea cu Basarabia și luptăm și astăzi, dar pe căi politice.”

FOTO: Ninel Peia/ Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.