Ciolacu folosește deja ca muniție eșecul lui Stelian Ion de la CSM: "Barna, ia labele de pe justiție!"


Ciolacu folosește deja ca muniție eșecul lui Stelian Ion de la CSM: "Barna, ia labele de pe justiție!"

Președintele PSD Marcel Ciolacu a început deja să folosească drept muniție împotriva desființării Secției Speciale eșecul ministrului Justiției, Stelian Ion, de la CSM, for care a avizat negativ proiectul de lege care vizează desființarea instituției menționate anterior. Ciolacu i-a transmis joi vicepremierului Dan Barna, într-o emisiune la Antena 3, să "ia labele de pe justiție". Totodată, Ciolacu s-a arătat iritat de faptul că Barna a declarat că decizia SS de a dispune renumărarea voturilor de la Sectorul 1 este o "gargară politică". 

CITIȚI ȘI: Stelian Ion, eșec MAJOR la CSM: aviz negativ pentru desființarea SS

Prin prisma analfabetismului juridic ce-l caracterizează, Ciolacu a mai precizat că Secția Specială nu are în competență și cazuri de corupție săvârșite de oamenii politici. În realitate, Secția Specială are competență exclusivă pentru investigarea infracțiunilor săvârșite de magistrați. Astfel, dacă un dosar de corupție vizează mai mulți oameni politici, dar este implicat și, de exemplu, un singur magistrat, Secția Specială capturează întreg dosarul. 

CITIȚI ȘI: Desființarea SS. Birchall reliefează vina lui Stelian Ion pentru avizul negativ dat de CSM

"Cine se cred ei? Eu am ieșit de ceva timp și am spus de ceva timp că nu sunt de acord cu desființarea Secției Speciale. Dar eu nu am pus mâna pe telefon să sun șefii de organizații din teritoriu să îi întreb ce părere au despre această secție. Am avut întâlniri cu cel puțin 20 de magistrați și judecători și procurori și am înțeles rolul acestei secții. Mi-aș dori să înțeleagă foarte bine românii că această secție nu apără oamenii politici, nu are nicio treabă cu cazurile de corupție ale oamenilor politici. Au venit acum și judecătorii și procurorii și au spus că trebuie să rămână secția. Cine îți dă ție dreptul om politic să vii altfel decât au zis magistrații? Cine ești tu? Mă uitam la vicepremierul României, Barna, care a spus că decizia Secției Speciale de renumărare a voturilor (voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 - n.red.) e o gargară politică. Mă, tu ești vicepremierul României! Cine îți dă ție dreptul să comentezi o decizie a unui procuror? Nu are dreptul la opinie (Barna - n.red.), e vicepremierul României, ai dreptul la opinii când ești în afara jocului. Ca și cetățean ai dreptul la opinie. Când ești membru al Guvernului nu ai niciun drept să comentezi o decizie a unei instanțe sau a unui magistrat. Această decizie la ce duce? Să aflăm adevărul dacă s-a furat sau nu la Sectorul 1. Eu vreau să știu adevărul! Cum mai merg eu la vot dacă există o suspiciune că se fură voturi? Mai mult, Barna spune că nu contează dacă aflăm că a câștigat PSD, nu USR. Adică, cu alte cuvinte dacă aflăm și adevărul și adevărul nu le convine, atunci rămânem cu un primar impostor. Lăsăm un primar impostor pentru că asta e reforma USR. USR când era PSD la guvernare spunea "luați labele de pe justiție!". Îi spun lui Barna foarte clar, ia labele de pe justiție! Ia-l pe Stelian Ion și lăsați magistrații să își vadă de treaba lor!", a zis Ciolacu. 

Redăm dialogul, dintre primarul Sectorului 1 Clotilde Armand și vicepremierul Dan Barna, care l-a deranjat pe Ciolacu:

Clotilde Armand: Aș începe cu ceva care ne doare, Secția Speciala, o creație a guvernării Dragnea, care a preluat toate dosarele în care magistrații DNA sunt anchetați, magistrații DNA care anchetau pesediști sunt preluați de aceasă secție. Ce se va întâmpla cu această secție?

Dan Barna: Noi avem în programul de guvernare foarte clar, Secția Speciala va fi desființată, se va întâmpla cu siguranță acest lucru, pentru că performanța secției nu există, nu există aproape nimic de pus pe masă, dar este și una din recomandările și condițiile ca Romania să scape de MCV. Secția e un instrument de presiune politică, e foarte clar lucrul ăsta, nu e niciun dubiu. Nu a adus niciun fel de beneficiu, trecând peste toate încercările ridicole pe care le vedem în aceste zile de a încerca să-și justifice existența.

Clotilde Armand: Această secție este o injustiție paralela. Poate un procuror din această secție să schimbe rezultatul alegerilor?

Dan Barna: A, nu, deci un mandat odată validat, mandat rezultat din votul cetățenilor, validat de Biroul Electoral, este definitiv închis. Tot ce se mai poate face este, mă rog, gălăgie mediatică. Dar rezultatul alegerilor nu poate fi schimbat, legislația e foarte clara, contestațiile se depun la anumite termene, sunt analizate, odată validat mandatul, s-a încheiat. Deci aici lucrurile sunt foarte clare. Am văzut acum o încercare a reminiscențelor PSD-iste să smulgă ceva din tot scandalul acela ridicol cu buletinele de vot la încercarea de fraudă pe care noi am semnalat-o. E gargară politică, dar lucrurile s-au terminat, adică trenul a plecat din gară, tu ești primarul Sectorului 1, restul e gargara mediatică, e un zgomot acolo, la galerie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.