Victorie de etapă a protestatarului Cristian Dide: Bădulescu și Firea, așteptați să dea socoteală procurorilor pentru trei acuzații cu iz penal


Victorie de etapă a protestatarului Cristian Dide: Bădulescu și Firea, așteptați să dea socoteală procurorilor pentru trei acuzații cu iz penal

Curtea de Apel București a desființat miercuri, 10 februarie, o soluție de clasare a anchetei în cazul fostului viceprimar pesedist al Capitalei, Aurelian Bădulescu, acuzat de mai multi protestatari că pe 12 august 2018 a continuat acțiunile abuzive ale regimului PSDragnea, ce au avut apogeul pe 10 august în Piața Victoriei, acesta dând un ordin abuziv de a fi ridicată recuzita de protest din zona specificată anterior, fără oferirea unor explicații și, totodată, fără efectuarea unui proces verbal. 

Vedeți video:


Cunoscutul protestatar Cristian Dide, președinte al Asociației Evoluție în Instituție, este cel care a adus recuzita de protest în Piața Victoriei. În urma abuzului comis de autorități, Dide a depus o plângere penală împotriva pesedistului Bădulescu pentru 3 infracțiuni: abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals. Dide a transmis că Bădulescu nu putea dispune intervenția abuzivă a forțelor de ordine, întrucât primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu se afla în țară pentru a-i delega atribuțiile, iar pe cale de consecință ordinul dat de acesta este ilegal. 

"Nu rămâne decât să sperăm că de această dată, procurorii îi vor lua la întrebări pe Bădulescu și pe Firea referitor la aceste acte oficiale care pare că au ieșit din sacul lui Moș Crăciun", a subliniat asociația lui Dide. 

Redăm comunicatul ONG-ului Evoluție în Instituție:

"Curtea de Apel București i-a dat dreptate lui Cristian-Mihai Dide în procesul cu fostul viceprimar de București, 𝑨𝒖𝒓𝒆𝒍𝒊𝒂𝒏 𝑩𝒂̆𝒅𝒖𝒍𝒆𝒔𝒄𝒖. Astfel, judecătorii de la Curtea de Apel au decis că procurorii nu au anchetat corespunzător această plângere care are legătură cu abuzurile comise de autorități față de cetățenii care au protestat pe 𝟏𝟎 𝐀𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭 𝟐𝟎𝟏𝟖, și le pune în vedere să completeze urmărirea penală.

Abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals sunt cele 3 infracțiuni pentru care Dide i-a facut plângere penală lui Bădulescu.

Pe 12 August 2018, ”noaptea ca hoții”, în jurul orei 2:30 a.m., într-o acțiune mișelească, din ordinul viceprimarului Capitalei, platforma, rulota, generatorul și toată recuzita de protest (puse la dispoziție de ONG-ul nostru), au fost ridicate abuziv din Piața Victoriei. Cei care au executat acest furt (angajați ai PMB) au fost ajutați de către jandarmii care gazaseră, cu 2 zile în urmă, sute de mii de cetățeni.  

Nu ne-au fost oferite explicații, nu s-a efectuat un proces verbal cu bunurile existente în rulotă și platforma auto deși legea o impunea. Ba mai mult, ne-au scris amenzi în valoare de 16000 lei pentru că am încercat să ne apărăm bunurile de acești indivizi trimiși pe linie de partid.  

"𝑻𝒂𝒃𝒂𝒓𝒂 𝒂𝒎𝒑𝒍𝒂𝒔𝒂𝒕𝒂 𝒊𝒍𝒆𝒈𝒂𝒍 𝒊𝒏 𝑷𝒊𝒂𝒕𝒂 𝑽𝒊𝒄𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆𝒊 𝒅𝒆 𝒄𝒂𝒕𝒓𝒆 𝑫𝒊𝒅𝒆 𝑪𝒓𝒊𝒔𝒕𝒊𝒂𝒏 𝒂 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒊𝒏𝒍𝒂𝒕𝒖𝒓𝒂𝒕𝒂, 𝒄𝒂 𝒖𝒓𝒎𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒇𝒂𝒑𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒄𝒂 𝒂𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒂𝒍𝒄𝒂 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒅𝒆𝒓𝒊𝒍𝒆 𝒍𝒆𝒈𝒊𝒊 50 𝒂𝒓𝒕. 3 𝒍𝒊𝒕. 𝒈.",preciza cu mândrie, la acel moment, viceprimarul Bădulescu.  

Motivul pentru care Cristian-Mihai Dide a făcut plângere penală împotriva lui Bădulescu este suspiciunea de comitere a infracțiunilor menționate mai sus.  

Concret, Dide a reclamat că rulota si autoutilitara parcate în Piața Victoriei au fost ridicate abuziv prin ordinul viceprimarului Bădulescu. Dispoziția de delegare a atribuțiilor Gabrielei Firea în favoarea lui Bădulescu nu putea fi semnată la data de 11 August 2018, întrucât aceasta nu se afla în țară, iar Dispozitia a fost emisa cu trimitere la referatul nr. 5415/11.08.2018 care nu ar exista.

Nu rămâne decât să sperăm că de această dată, procurorii îi vor lua la întrebări pe Bădulescu și pe Firea referitor la aceste acte oficiale care pare că au ieșit din sacul lui Moș Crăciun.  

Nu este deloc întâmplătoare plecarea din țară tocmai atunci a Gabrielei Firea, excursia la munte a lui Dragnea și concediul Vioricăi Dăncilă, prim-ministrul căruia peste 100000 de oameni îi cereau demisia printre lacrimile generate de gazele și grenadele lacrimogene.  

Dacă vrei să ne ajutați să aflăm adevărul în Dosarul 10 august prin acțiunile noastre în justiție, puteți dona în conturile Asociației Evoluție În Instituție.  

𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐄𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭̦𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮𝐭̦𝐢𝐞

𝐆𝐚𝐫𝐚𝐧𝐭𝐢 𝐁𝐚𝐧𝐤 𝐒𝐮𝐜𝐮𝐫𝐬𝐚𝐥𝐚 𝐏𝐢𝐩𝐞𝐫𝐚 𝐒𝐰𝐢𝐟𝐭: 𝐔𝐆𝐁𝐈𝐑𝐎𝐁𝐔

𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐋𝐞𝐢: 𝐑𝐎𝟕𝟎𝐔𝐆𝐁𝐈𝟎𝟎𝟎𝟎𝟏𝟕𝟐𝟎𝟏𝟕𝟐𝟎𝟑𝐑𝐎𝐍

𝐂𝐨𝐧𝐭 𝐄𝐮𝐫𝐨: 𝐑𝐎𝟐𝟔𝐔𝐆𝐁𝐈𝟎𝟎𝟎𝟎𝟏𝟕𝟐𝟎𝟏𝟕𝟒𝟓𝟓𝐄𝐔𝐑

https://eii.ong/doneaza/".

Cum se apăra Bădulescu pe 12 august 2018: "Așa cum ați putut observa în cadrul emisiunii de joi (9 august 2018 - n.red.), l-am somat public să-și înlăture organizația de tip camping din Piața Victoriei, iar ulterior am decis să formulăm și o plângere penală.

S-a emis o dispoziție prin care s-a transmis poliției locale desființarea taberei. Procedura prin care s-a ridicat tabăra care contravenea legii 50, respectiv somația, notificarea etc. Ulterior s-a întocmit și procesul verbal, domnul Dide are cunoștință de toate procedurile".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.