Monopolul Big Tech e frate bun cu statul polițienesc! Acum, și-n România


Monopolul Big Tech e frate bun cu statul polițienesc! Acum, și-n România

O știre care a trecut neobservată în România: Google a predat poliției din Minneapolis toate informațiile despre deplasările înregistrate pe Google Maps ale unor cetățeni aflați, într-o anumită zi, la o anumită oră, în apropiere de locul unei infracțiuni. Ca să fie mai clar: imaginați-vă că locuiți într-un complex de locuințe foarte mare, cu sute sau mii de rezidenți, în care se produce o spargere. Google, la cererea poliției, a acceptat ca toți să fie considerați potențiali infractori și a predat datele pe care le colectase, prin sistemul de geolocație, despre deplasările efectuate de aceștia.

Este doar unul din numeroasele cazuri în care Big Tech a cooperat cu statul polițienesc, călcând în picioare libertățile cetățenilor obișnuiți care, cu naivitate și bună credință, s-au lăsat spionați de acest corporații. 

Am discutat frecvent despre faptul că monopolul Google și Facebook – o structură cartelizată, care ucide concurența - cooperează cu guvernele comuniste din Vietnam sau China pentru a bloca mesajele opoziției. În Statele Unite, l-au cenzurat pe președintele Trump, pentru a ajuta socialiștii să preia puterea.

Dar fenomenul este mult mai extins! În România, statul polițienesc, prin serviciile secrete, în primul rând SRI (dar nu numai...), monitorizează mesajele pur politice și, în cooperare cu Facebook, șterge mesajele care deranjează sau îi blochează pe cei care le transmit. Ca mai peste tot, ținta sunt oamenii de dreapta, cei care se bat pentru libertate și democrație. 

O spun și din experiență personală – Facebook m-a blocat în repetate rânduri fiindcă am scris despre PSD, despre China comunistă și, recent, despre cenzura practicată de această rețea la cererea statului polițienesc român - și din pățaniile altora și din informațiile la care am acces: cenzura statului polițienesc român funcționează. Știu că există înțelegeri între monopolul Big Tech, de fapt noul Big Brother, și noua securitate din România. Ținta sunt oamenii de dreapta. De ce? Unul din motive este că simpla prezență a unor oameni liberi în spațiul public, oameni care au idei și respectă principiile, ar arăta că actualul guvern nu este de dreapta.

Ce este de dreapta la regimul Iohannis-PNL-USR-UDMR?

Creștinii sunt în continuare dușmanii lor, iar dr. Raed Arafat conduce represiunea împotriva lor, în numele măsurilor pentru combaterea pandemiei.

Măsuri economice de dreapta – zero.

Sistemul medical de stat, crima organizată care exploatează lagărele de exterminare denumite “spitale“ – neatinse. 

Așa avem și explicația pentru care guvernarea din România, spre deosebire cele din Ungaria și Polonia, nu pregătește o lege care să protejeze libertatea de exprimare pe rețelele sociale, interzicând cenzura după bunul plac al neo-marxiștilor angajați de Zuckerberg: statul polițienesc român cooperează excelent cu monopolul Big Tech, în detrimentul libertăților cetățenești. 

România nu este o democrație, libertatea de expresie este atent controlată. 

Ce-i de făcut? 

Pas cu pas, trebuie să ne debarasăm de “serviciile“ oferite de monopolul Big Tech. Mesageria WhatsApp este evident că a devenit nesigură, de aceea tot mai mulți cetățeni preocupați respectarea intimității folosesc acum alte aplicații, precum Signal. Alternative la Facebook sunt, se dezvoltă pas cu pas: eu folosesc MeWe, de exemplu. 

Cel mai important ar fi însă ca statul polițienesc român să fie destructurat, iar structurile din zona de siguranță națională să fie obligate să aibă un comportament democratic - inclusiv să nu mai cenzureze. Dacă România ar avea o opoziție democratică, soluția ar fi ca serviciile secrete să fie controlate la sânge. Cei prinși că au făcut poliție politică – dați pe mâna procurorilor și băgați la pușcărie pentru multă vreme, ca să nu mai îndrăznească. Dar cine reprezintă opoziția în România? O bandă de infractori și un partid care a preluat moștenirea securist-fals patriotică a lui Vadim Tudor. 

Din păcate, românii vor trebui să se bată singuri, ca de atâtea ori până acum, pentru a-și apăra dreptul de a vorbi și scrie liber, inclusiv pe rețelele sociale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.