Șoșoacă lansează acuzații grave: "Lavric și-a ridicat și palma la mine!". Ce spune senatoarea despre relația cu George Simion


Șoșoacă lansează acuzații grave: "Lavric și-a ridicat și palma la mine!". Ce spune senatoarea despre relația cu George Simion

Senatoarea Diana Șoșoacă a avut prima reacție după ce a fost exclusă din AUR. Șoșoacă a precizat la România TV că o parte dintre colegi au fost nemulțumiți și de faptul că i-a catalogat pe cei din PNL și USR drept "criminali" pe fondul unei discuții aprinse în Parlament pe tema vaccinării. 

"Ultima chestie a fost declarația politică de astăzi când domnul Sorin Lavric care este membru AUR și secretar al Biroului Permanent al Senatului a ținut cu USR și a solicitat să mi se închidă microfonul pentru că mi-am permis să fac declarații, să mă revolt împotriva peneliștilor, useriștilor și udemeriștilor de la guvernare, dar și pentru că nu mai sunt în campanie electorală și ar trebui să cer voie în interiorul partidului să țin discursuri. De când un senator sau parlamentar trebuie să încalce Constituția României? În Constituție și în Legea 96/2006 se spune foarte clar că după alegeri fiecare votează în funcție de conștiința sa, nu de ceea ce spune un lider al partidului sau un partid și trebuie să răspundă el însuși pentru faptele sale în fața poporului român. Mi s-a reproșat că mi-am permis să-i fac criminali (pe cei de la PNL și USR - n.red.). Păi m-au întrerupt când dădeam publicității cercetările Pfizer pe care le-am luat de pe site-ul lor în care se menționează că din efectele adverse 77% se produc la femei și duc la sterilitate și avorturi la gravide, ceea ce înseamnă că se atacă matricea națională", a zis senatoarea Șoșoacă. 

De asemenea, Diana Șoșoacă l-a acuzat pe senatorul AUR Sorin Lavric că a fost agresiv, ridicând chiar palma la ea, motiv pentru care ar fi decis să plece din partid, contrazicând informația potrivit căreia ar fi fost exclusă. În schimb, Șoșoacă a avut numai cuvinte de laudă la adresa copreședintelui George Simion. Pe de altă parte, senatoarea, mai nou independentă, i-a criticat pe copreședintele Claudiu Târziu și pe senatorul AUR Sorin Lavric că au fost inactivi în campania electorală pentru alegerile parlamentare. 

"George Simion a fost și este un om foarte ok. Am și vorbit cu el astăzi. I-am zis că voi pleca din partid pentru că eu nu voi suporta niciodată un astfel de tratament. Sorin Lavric a folosit un limbaj de maidan și, sinceră să fiu, și-a ridicat și palma la mine. Am zis că nu se poate așa ceva! Era atât de furios de nu se poate. Și i-am spus: "Cum îți permiți tu?! Cine ești tu să încercă să fii violent și verbal și fizic?!". Niciodată nu m-au considerat AUR. Eu veneam pe filiera Neamului Românesc. Formal eram în AUR. Totul a început în momentul în care eu am păstrat aceeași linie. Inclusiv domnul Târziu mi-a spus mai devreme, acum o lună, că trebuie să înțeleg că nu mai suntem în campanie electorală și că acum trebuie să fim un partid serios ca celelalte și să ne facem treabă. Eu i-am zis că îmi fac treaba și ne facem treaba, dar nu suntem lăsați pentru că se încalcă regulamentul cu obstinație. Mi-a zis că nu trebuie să dau totul. Păi de ce să nu dau totul? În afară de mine și George Simion, pe care l-ați văzut cu filmări și cu ieșitul în stradă, nimeni altcineva nu a mers pe aceeași linie. El nu a fost de acord astăzi (cu ce se întâmplă - n.red.). M-a rugat la telefon să nu fac un pas greșit. I-am spus că îmi pare rău, dar eu nu pot să stau într-un loc în care mi se pun cătușe și botniță. Eu am militat toată viața mea pentru libertatea de exprimare și de opinie. Nu pot taman eu să accept să mi se impună să nu mai vorbesc niciodată despre ce am vorbit în campania electorală. Eu nu mă voi dezice de linia mea. Eu am luptat pentru popor, împotriva abuzurilor și corupției. George nu își dorește ca AUR să fie ca celelalte partide. George a fost întotdeauna un luptător. Astăzi probabil e șocat de ceea ce a făcut colegul său Claudiu Târziu. Eu pe Claudiu Târziu și pe Sorin Lavric nu i-am văzut niciodată în campania electorală. Haideți să fim serioși și să dăm cărțile pe față. De la mine minciună nu veți vedea niciodată", a completat senatoarea. 

Întrebată dacă va adera la alt grup parlamentar, Șoșoacă a negat această variantă, spunând că va rămâne fidelă Partidului Neamul Românesc, formațiune care a propulsat-o în AUR în perspectiva alegerilor parlamentare. 

"Nu mă duc nicăieri. Eu sunt Neamul Românesc pe persoană fizică, ca să cităm un clasic în viață. Ideea e că eu nu mă pot asocia celorlalte partide împotriva cărora am luptat. Am crezut că și alții se luptă împreună cu mine", a conchis senatoarea. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.