N-am uitat: Ciuma Roșie a transformat sistemul medical de stat în abator! Pacienții mor, mogulii fac averi


N-am uitat: Ciuma Roșie a transformat sistemul medical de stat în abator! Pacienții mor, mogulii fac averi

Să fie foarte clar: PSD și aliații săi sunt principalii vinovați de faptul că spitalele românești au ajuns niște lagăre de exterminare. Am ajuns aici fiindcă baronii roșii au făcut averi uriașe furând banii sănătății. 

În ultimul an, liderii PNL au încercat să stoarcă și ei sistemul, iar USR-ul e prea laș și comunist ca să-l reformeze, dar asta e o altă discuție.

Fapt este că ultimii trei miniștri ai Sănătății numiți de PSD – Bănicioiu, Bodog și Pintea – toți au fost prinși la furat. DNA a arătat că Pintea și Bănicioiu au luat mită ca să prăduie spitalele de stat. Pe Bodog l-au depistat că-și angajase fictiv o nepoțică sau o cunoștință..., la ministerul Sănătății. El a scăpat de ancheta penală fiindcă tovarășii săi de infracțiuni din Parlament nu i-au ridicat imunitatea. 

La Piatra Neamț, spitalul care a ars este fieful baronului PSD Ionel Arsene, el schimbă și azi managerii după bunul său plac. În plină pandemie, în perioada stării de urgență, Arsene a pierdut acest drept pentru o scurtă perioadă de timp, iar ministrul PNL Nelu Tătaru s-a făcut de râs numind acolo un antreprenor de pompe funebre. Însă, imediat ce starea de urgență a încetat, baronii PSD și-au luat înapoi cele mai multe dintre spitalele de stat. Din circa 370 de spitale de stat, doar vreo 70 aparțin de Ministerul Sănătății, celelalte sunt subordonate autorităților locale. 

La Matei Balș, cine a fost manager timp de 28 de ani? Senatorul PSD Adrian Streinu-Cercel. 28 de ani nimeni nu l-a clintit de acolo. Cele două fete ale sale tot acolo lucrau, la Institutul Matei Balș, după ce și-au dat doctoratul cu tăticu`. Presa a scris aproape în fiecare an despre matrapazlâcurile de acolo, bani sifonați prin contracte mici, care ocoleau licitațiile, și care ajungeau la firme obscure. Firma care asigura protecția contra incendiilor, care trăia doar din contracte cu spitalul condus de Streinu-Cercel, nu avea aviz de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență! 

Iar purtătorul de cuvânt al acestui sistem, cine este, de peste zece ani? Eternul dr. Raed Arafat, propulsat de PSD și preluat de PNL. Arafat n-a fost niciodată șef peste acele lagăre de exterminare denumite “spitale de stat“, dar le-a apărat. Împreună cu Antena 3, a băgat în mințile oamenilor cumplita minciună că privatizarea spitalelor sau spargerea monopolului Casei Naționale de Asigurări de Sănătate ar însemna că “săracii vor muri la ușa spitalului“. Raed Arafat a ajutat PSD să preia puterea, în 2012, iar în consecință premierul Victor Ponta l-a răsplătit cu funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, unde conduce o armată cu mii de angajați și care rulează fonduri de sute de milioane de euro. 

Dacă pesediștii ar avea rușine, acum, după incendiul de la Matei Balș, s-ar ascunde în pădure. Să nu-i fugărească lumea pe străzi...Dar cum acești hoțomani nu au rușine, strigă tare, ca să acopere uriașa răspundere pe care o au. Cu banii furați din sistemul medical de stat, plătesc presa aservită, care le rostogolește minciunile și sperie oamenii naivi. 

Nu mai am decât un singur lucru de spus: acesta este încă un motiv pentru care gruparea infracțională denumită PSD trebuie scoasă în afara legii! 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.