UPDATE. Fum dens la Spitalul Sf. Pantelimon din București. Mai mulți pacienți de la ATI au fost evacuați


UPDATE. Fum dens la  Spitalul Sf. Pantelimon din București. Mai mulți pacienți de la ATI au fost evacuați

UPDATE. La Secția de Terapie Intensivă a Spitalului „Sfântul Pantelimon” din București, în această seară, în jurul orei 20:15, un tub de neon dintr-un salon s-a ars cu o degajare minoră de fum fără flacără. Preventiv, doi pacienți au fost mutați în alt salon pentru a se schimba tubul de neon. Nicio persoană nu a suferit de pe urma incidentului”, a anunțat, într-un comunicat, Spitalul Sfântul Pantelimon.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. BALAMUC la Spitalul Sf. Pantelimon. Protestatarii AUR, conduși de Șoșoacă, au năvălit peste cadrele medicale

Știrea inițială. Un salon al Secției de Terapie Intensivă al Spitalului Sf. Pantelimon din București s-a umplut de fum, duminică seară, în jurul orelor 20:30, iar cel puțin trei pacienți au fost evacuați și mutați într-un alt salon. Incidentul de la Sf. Pantelimon pare să aibă legătură cu o defecțiune la instalația electrică a unui neon. Situația a fost rezolvată rapid de cadrele medicale și, din primele informații, s-a intervenit prompt în sprijinul pacienților. 

„A pocnit un tub de neon în tavan. Nu a luat foc nimic, a iesit fum. Pacienții au fost mutați în salonul de lângă. S-a schimbat neonul, cei doi încă nu au fost mutați în salon. Încă se fac verificări ale electricianului angajat de spital”, a precizat Dragoș Davițoiu, managerul de la Sf. Pantelimon. 

Incidentul s-a produs într-un salon unde erau spitalizați pacienți fără COVID, a mai spus managerul Davițoiu.

Vă reamintim că trei dintre pacienții evacuați vineri de la Institutul Matei Balș, după incendiul devastator din pavilionul 5, fuseseră transferați, la Spitalul Sf Pantelimon. 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.