Cartea ”La Familia grande” stârnește un scandal monstruos în Franța. O realitate înspăimântătoare: 10% dintre francezi, victimele INCESTULUI. Stânga, pedofilia și incestul


  • ACP
  • Jan 27, 2021 20:24
  • 2633
Cartea ”La Familia grande” stârnește un scandal monstruos în Franța. O realitate înspăimântătoare: 10% dintre francezi, victimele INCESTULUI. Stânga, pedofilia și incestul

Franța are de făcut față unui nou scandal național zilele acestea, după apariția pe 7 ianuarie a cărții ”La Familia grande” în care autoarea, Camille Kouchner, își acuză tatăl vitreg, cunoscutul expert constituțional Olivier Duhamel, că l-a abuzat sexual pe fratele ei geamăn când acesta era minor. 

Cartea a generat un val de dezvăluiri și mișcarea #MeTooIncest de pe twitter, care a adunat până acum mii de participanți. O organizație ce luptă cu violența sexuală îndreptată împotriva minorilor numită „Nous Toutes” a făcut public faptul că un număr mare de victime ale incestului și a oricărui fel de violență sexuală împotriva minorilor vor să atragă acum atenția asupra acestor infracțiuni îngrozitoare și asupra agresorilor care le săvârșesc. 

„Am asistat la un val de mărturii fără precedent, de la persoane care au suferit incestul și violența sexuală”, au spus pentru presă reprezentanții organizației. 

Un sondaj făcut în Franța, legat de aceasta situație, a dezvăluit o realitate înspăimântătoare: 13% dintre bărbați și 18% dintre femei au fost victime ale abuzurilor fizice și sexuale, inclusiv ale incestului, înainte de vârsta de 18 ani. 

Referitor strict la incest, un alt sondaj, realizat de asociația „Face à inceste”, a dezvăluit că peste 6,7 milioane de francezi au fost victime ale acestui tip de abuz sexual, adică aproximativ 10% din totalul populației. 

Militanții împotriva acestor abuzuri încearcă acum să schimbe o lege din 2016, prima care menționează clar incestul ca infracțiune, dar care făcea foarte complicată acuzarea și condamnarea vinovaților. 

De exemplu, conform legii amintite, un copil care reclamă incestul trebuie să facă dovada că nu a fost de acord cu abuzul și că făptașul a folosit violența, surpriza sau constrângerea împotriva lui. 

O petiție făcută de organizația „Face à inceste” pentru modificarea legii a fost deja semnată de peste 44.000 de francezi, iar hashtag-ul #MeTooIncest a fost distribuit pe Twitter de peste 80.000 de ori – sursa AICI

Se dorește ca legea să fie simplificată pentru a nu mai fi posibil ca făptașii să scape nepedepsiți ca până acum, în multe cazuri, iar victimelor să nu li se facă dreptate. 

Președintele Emmanuel Macron și premierul Jean Castex sunt, în acest moment, ținta criticilor înfuriați de încetineala juridică cu care a fost abordată violența sexuală îndreptată împotriva copiilor, dar odată cu creșterea presiunii publice guvernul a fost forțat să ia în considerare modificarea legislației privitoare la incest. 

Problema cea mai mare este că în Franța incestul a fost un subiect tabu prea multă vreme, membri ai elitei culturale și politice ale stângii franceze privind cu mare indulgență pedofilia ori incestul, mulți dintre ei fiind chiar cunoscuți pentru săvârșirea acestor barbarii, ca în cazul personajelor din cartea „La familia grande”, care a relansat mișcarea împotriva acestor abuzuri sexuale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.