Noiembrie 2020: cel mai mare număr de decese din 1956! Politrucii tac. Vlad Voiculescu, încă un selfie pe FB


Noiembrie 2020: cel mai mare număr de decese din 1956! Politrucii tac. Vlad Voiculescu, încă un selfie pe FB

34.769 de oameni au murit în România în noiembrie 2020, a anunțat, în ianuarie 2021, Institutul Național de Statistică. Din 1956 până acum, niciodată România n-a înregistrat atât de mulți morți într-o singură lună.

Și? Tăcere. Nici o reacție a oficialităților. Domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, tăcere deplină, deși e clar că acesta este rezultatul prăbușirii sistemului medical de stat. Domnul Voiculescu e expert în arta postărilor pe Facebook. Pur și simplu, plânge țara când își mai face un selfie și scrie un text lacrimogen despre ce făcea el acum zece ani zile. Ca ministru al Sănătății – mai subțire. Nu prea are ce spune...Mafia care căpușează spitalele de stat e la locul ei. Raportarea celor morți de pe urma infecțiilor nosocomiale – deficitară. Un exemplu: presa a scris în decembrie despre dezastrul de la spitalul județean din Reșița, unde cei uciși de coronavirus zăceau cu orele în saloane, abandonați. Nici azi nu a finalizat corpul de control al ministerului Sănătății raportul de la acel spital, ca să știm clar cine e vinovat și cine trebuie demis.

Chiar dacă, oficial, guvernul nu se străduie să explice numărul uriaș de decese din noiembrie 2020, toți știm despre ce este vorba: sistemul medical de stat a intrat în colaps, incapabil să mai reziste la presiunea pandemiei. Oamenii nici nu se mai duc la spital, unde riscă fie să se infecteze cu covid-19, fie să ia o infecție nosocomială. Mor acasă, resemnați, în patul lor, ca-n Evul Mediu

Să nu mă înțelegeți greșit: nu-i actualul ministru capul tuturor răutăților. El e doar un ins speriat, incapabil să atace frontal mafia din sistem. Cei 34.769 de oameni morți în noiembrie 2020 sunt victimele unui sistem cumplit, de exterminare, de care sunt responsabili toți cei care au deținut puterea din 1990 până azi. Știau de crimele din spitalele de stat și nu le-au oprit. Unii au beneficiat, au fost alimentați din conducta cu bani care ar fi trebuit să salveze pacienți – dar i-a îmbogățit pe vreo câțiva. 

Ce putea face un ministru al Sănătății numit acum 30 de zile? Să aibă curaj și să le spună românilor că sistemul “gratuit“ de sănătate este o uriașă minciună: este plătit de ei, de contribuabili, cu sume imense, care apoi sunt prost gestionate, fraudate și deturnate spre buzunarele unor profitori atașați partidelor. Să arate că un sistem medical privat nu înseamnă că săracii vor muri la ușa spitalului – așa cum susține propaganda socialist-etatistă.

Eu am urmărit atent ce a făcut Vlad Voiculescu în 2016, când a mai fost ministru al Sănătății: multe mesaje patetice, nimic rezolvat. Atunci, s-a scuzat spunând că nu a avut suficient timp. Nu-mi pare că acum ar avea un plan mai coerent. 

Însă, repet, acum nu vreau să scriu (doar) despre acest personaj. 

Toată această clasă politică jalnică e vinovată de miile oameni morți la ușa spitalului de stat.

Toți politrucii ar merita să fie bântuiți de sufletele acestor inocenți care au fost uciși de corupția și de incompetența lor. De câte ori mă gândesc la genocidul din spitalele de stat din România sunt convins că ar trebui reintrodusă pedeapsa capitală. Care e pedeapsa corectă când lași atâția morți în urmă? 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.