Să înțelegem mai bine ce va aduce Sleepy J.: cum au falimentat socialiștii frumosul oraș New York


Să înțelegem mai bine ce va aduce Sleepy J.: cum au falimentat socialiștii frumosul oraș New York

Aici, în America, nu avem doar povești de succes. Acolo unde apar socialiștii, urmează și dezastrul. Știu, bănuiesc, că majoritatea românilor care au vizitat SUA, au început cu New York-ul și mulți s-au îndrăgostit de acest oraș. De aceea vreau să vă arăt cum au distrus “democrații liberali“ acest simbol al prosperității. Azi, orașul a căzut din nou pradă crimelor violente, străzile sunt pline de oameni fără adăpost și, exact cum se petrece în alt fief socialist, California, locuitorii emigrează masiv. 

Ce s-a întâmplat?

Mai întâi, sub presiunea grupărilor radicale de stânga care controlează politic orașul și statul, au dezarmat, de facto, poliția. Circa 2.000 de infractori înrăiți au fost scoși din penitenciarul de pe insula Ryker și lăsați în libertate (Sună cunoscut? Poate  ne amintim de “legea recursului compensatoriu“, dată de PSD și care a scos din temniță mii de criminali români). Plus: poliția orașului New York a fost dată în judecată de procurorul statului New York pentru că ar fi acționat prea brutal împotriva militanților Black Lives Matter. Rezultatul: incidentele cu arme de foc au crescut cu 97% în NYC, în 2020. Unde s-au simțit cel mai puternic efectele negative? În cartierele sărace, unde locuiesc cei pe care democrații pretind că-i apără...Vă reamintesc că New York era, până acum câțiva ani, unul din cele mai sigure orașe din Statele Unite.

Chiriile au fost înghețate sub presiunea socialiștilor, proprietarii nu mai au bani să le întrețină, așa că a crescut masiv numărul locuințelor abandonate. 

Pe de altă parte, salariile funcționarilor din administrația locală s-au majorat cu 48% în ultimii șase ani, de trei ori peste media națională. Orașul cheltuie anual 177 de miliarde de dolari, dublu față de statul Florida, care are o populație cu 10% mai mare.

De unde bani? Fiscalitatea a crescut și un locuitor din New York muncește opt luni pe an ca să-și plătească toate taxele și impozitele, scria recent, în Wall Street Journal, un analist new-yorkez. 

În consecință, new-yorkezii pleacă. Pleacă spre Florida sau Texas, fiefuri republicane cu o fiscalitate acceptabilă, prietenoasă. Cei care pleacă sunt cei cu venituri peste 100.000 de dolari pe an, adică exact cei de la care socialiștii luau bani ca să-și finanțeze deciziile proaste – 80% din veniturile orașului de la ei proveneau. Bloomberg apreciază că doar în 2016 și 2017 migrația din rândul celor cu câștiguri peste 100k/ an a făcut ca statul New York să piardă venituri de 9,6 miliarde de dolari. Un alt post de televiziune arăta că jumătate din cei care câștigă peste 100.000 de dolari pe an vor să scape din acest oraș. 

Așa arată, deci, New York după câțiva ani de administrație populist-socialistă. Să nu creadă cineva din România că doar doamna Firea și domnul Oprescu pot distruge un oraș. 

Toți cei care am urmărit ceea ce s-a întâmplat la NY, putem anticipa ce se va întâmpla după ce gruparea radicală din spatele lui Sleepy Joe va pune mâna pe Casa Albă. Singura știre bună este că noi, oamenii de dreapta ne vom opune și ne vom bate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.