SURPRIZĂ de proporții – demonstrații de susținere pentru Donald Trump în mai multe orașe din Japonia


  • ACP
  • Jan 20, 2021 22:17
  • 2721
SURPRIZĂ de proporții – demonstrații de susținere pentru Donald Trump în mai multe orașe din Japonia

Plecarea președintelui Trump de la Casa Albă a fost precedată de o perioadă de demonstrații organizate în favoarea sa în Japonia de susținătorii săi japonezi. 

Surprinzătoarele demonstrații de susținere pentru Donald Trump au început însă chiar din momentul când acesta a anunțat neregulile de la alegeri și a contestat rezultatele oficiale. Atunci, susținătorii săi din Japonia au ieșit în grupuri mari pentru a protesta, mărșăluind pe străzi și strigând lozinci precum „Luptați pentru Trump” și „Opriți furtul”

Protestele au surprins o mulțime de japonezi, care nu s-ar fi așteptat ca președintele american să aiba o susținere atât de înfocată de la conaționali de-ai lor, de la oameni care nu locuiesc în Statele Unite. Cu toate acestea, sprijinul a fost afișat clar de mai multe ori, ultima oară marți, când o coloană de demonstranți fluturând steagurile Statelor Unite și ale Japoniei a mărșăluit prin centrul capitalei japoneze. 

„Vrem să arătam că mulți japonezi îl susțin pe președintele Trump. Scandăm împreună pentru ca vocile noastre să fie auzite până peste Pacific, în Statele Unite”, a spus organizatorul demonstrației, Naota Kobayashi, citat de presă. 

Cu două zile înainte, pe 17 ianuarie, susținătorii lui Trump s-au adunat în orașul Fukuoka de pe insula japoneză Kyushu, unde au adus cu ei un „mikoshi Trump”, un bust uriaș al președintelui american făcut din carton, pe care l-au purtat la marșul de pe străzile orașului. „Mikoshi” se văd în mod obișnuit la festivalurile japoneze, unde sunt purtate pe umeri la parade.

Participanților la demonstrație li s-au oferit fluturași cu versuri ale imnului național american tipărite pe ele în katakana (alfabetul fonetic), astfel încât să poată rosti cuvintele în engleză cu pronunția corectă. 

Potrivit materialelor tipărite, care au anunțat demonstrația pro-Trump, organizatoarea acesteia a fost Asociația pentru Protecția Libertății și Păcii din Japonia, o grupare aparținând unei denominațiuni creștine din Kyushu, însă presa locală susține că mai multe grupări creștine au participat regulat la evenimentele de susținere pentru Donald Trump din Japonia. 

Pe lângă toate aceste grupuri creștine care îl susțin Trump, în Japonia se află și membrii japonezi ai Falun Gong, care sunt afiliați la Epoch Times, publicație de dreapta și organizație media favorizată de Trump. 

Au mai fost prezenți la demonstrații și membrii Noului Stat Federal al Chinei – o mișcare politică creată de afaceristul miliardar chinez exilat Guo Wengui și de Steve Bannon, fostul strateg șef al președintelui american Donald Trump – care își propun să răstoarne partidul comunist din China, alături de alți japonezi neafiliați care lupta împotriva comuniștilor din Japonia – sursa AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.