Rromii își vor "AUR-ul" înapoi. Vor intenta un proces împotriva lui Simion, acuzația fiind de furt


Rromii își vor "AUR-ul" înapoi. Vor intenta un proces împotriva lui Simion, acuzația fiind de furt

Președintele Alianței pentru Unitatea Rromilor, Alecu Ionel, l-a acuzat miercuri pe George Simion că a furat acronimul înregistrat la OSIM al organizației pe care o conduce, iar în acest sens a anunțat că îl va da în judecată, informează site-ul antena3.ro

"Vreau să-i dau în judecată, pentru că aceşti oameni au adus un prejudiciu foarte mare atât în rândul membrilor Alianţei pentru Unitatea Rromilor, cât şi în partea electoratului. Au creat o confuzie. Au luat denumirea de AUR conştienţi că toţi ai noştri ştiu de AUR. 10%, chiar un 15%, datorită la ai noştri", a declarat Alecu Ionel.

Alecu Ionel, preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor, a mai zis că acronimul AUR a fost creat de rromi în 1996 şi că sub această siglă au participat la alegerile locale şi parlamentare din ultimii 24 de ani.

"Toţi ne-ar fi acuzat pe noi, pentru că noi suntem cei care furăm. Pentru că noi, romii, aşa ne-am născut, că suntem hoţi din naştere", a mai precizat preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor.

Preşedintele Alianţei pentru Unitatea Rromilor i-a mai acuzat pe cei din partidul lui George Simion că sunt extremiști. 

"Au nişte oameni care de-a lungul timpului pe-ai noştri i-au persecutat. Adică, sunt extremişti, sunt ultra-naţionalişti şi rasişti", a conchis Alecu Ionel. 

Ca replică, Simion a menționat că din ce știe organizația lui Alecu Ionel este intitulată "AURr", nu "AUR". 

"Din câte ştiu eu, ei sunt AURr, după cum le spune şi etnia, şi nu sunt partid, sunt ONG. Noi suntem aprobaţi ca partid politic, de către Tribunalul Bucureşti şi de către toate instanţele României. Acum, ce să le fac domnilor? Să decidă instanța", a zis Simion. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.