EXCLUSIV Politologul Cătălin Avramescu: Cîmpeanu spune că a călătorit în "state ciudate africane". Pe bani publici? Dacă erau "ciudate" de ce s-a dus acolo?


EXCLUSIV Politologul Cătălin Avramescu: Cîmpeanu spune că a călătorit în "state ciudate africane". Pe bani publici? Dacă erau "ciudate" de ce s-a dus acolo?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a prezentat miercuri, 20 ianuarie, la Spitalul Militar pentru a se vaccina. Elementul inedit a constat în faptul că Sorin Cîmpeanu era îmbrăcat cu o cămașă specială, prevăzută cu un soi de "fereastră pentru vaccinare" pe mânecă. Ministrul Educației a explicat că deține astfel de cămăși de mai mult timp, fiind nevoit să facă o serie de vaccinuri pentru boli rare, deoarece în trecut a călătorit în câteva state pe care le-a catalogat drept "ciudate". 

Vedeți video: 



Întrebat de redacția Podul.ro dacă gafa lui Cîmpeanu, de a cataloga o serie de state drept "ciudate", poate declanșa un scandal diplomatic, fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, politologul Cătălin Avramescu, a negat această variantă, dar a subliniat că actualul ministru ar trebui să explice de ce a mai călătorit în respectivele zone dacă le consideră bizare și, totodată, pe banii cui a făcut-o. 

"Diplomatic nu. Scandal da. Las la o parte cămașa bizară cu care a venit la vaccinare. Domnul Cîmpeanu spune că a călătorit în "state ciudate africane". Ca oficial? Pe bani publici? Dacă erau "ciudate" de ce s-a dus acolo? Să le ia ca exemplu pentru învățământul românesc?

Iar dacă a fost pe banii săi personali constat că domnul Cîmpeanu este foarte prosper. Sunt convins că profesorii de liceu, care stau pe salarii modeste, ar fi curioși să știe de unde curg banii în buzunarele domnului Cîmpeanu", a spus Avramescu pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.