Valentin Naumescu: „Trump va scinda Partidul Republican. Va lansa o platformă naţionalistă, protecţionistă şi antiglobalistă”. Ce se va întâmpla cu Partidul Democrat


Valentin Naumescu: „Trump va scinda Partidul Republican. Va lansa o platformă naţionalistă, protecţionistă şi antiglobalistă”. Ce se va întâmpla cu Partidul Democrat

Profesorul și diplomatul Valentin Naumescu, cunoscut analist de politică externă, consideră că este posibil ca Donald Trump să scindeze Partidul Republican din SUA și să anunțe o nouă platformă politică. El susține că pericolul scindării pândește și Partidul Democrat.

Valentin Naumescu a postat pe pagina sa de Facebook o scurtă analiză, pe care o reproducem integral.

<<TRUMP ŞI NOUL PARTID „GREAT AMERICA"?

Aşa cum am mai spus de câteva ori în ultimele două luni, este posibil ca Donald Trump să anunţe curând formarea unei noi platforme politice (naţionaliste, protecţioniste şi anti-globaliste), odată ce va realiza că nu mai are nicio şansă în Partidul Republican.

Rămân la ipoteza pe care am formulat-o public recent, că până în 2030 vor fi patru partide în Congresul SUA (două la extreme şi două centriste-moderate), rezultate prin scindarea celor două mari partide americane.

Primul se va scinda GOP (Grand Old Party, cum mai este cunoscut Partidul Republican- n.red.)

La finalul preşedinţiei Biden, vor urma la rând şi democraţii, fiind evidentă existenţa celor două facţiuni puternice, progresiştii (care vor deveni în câţiva ani tot mai clar socialişti) şi centriştii.

Actualele partide nu mai acoperă nevoia diversificată de reprezentare politică a societăţii americane şi nemulţumesc pe toată lumea, de la clasa mijlocie până la extremele societăţii.>>

În discursul său de rămas bun, Donald Trump a menționat că mișcarea pe care a creat-o este abia la început. Detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.