EXCLUSIV Un membru CNA se autosesizează contra posturilor TV care blochează mesajele adresate persoanelor cu deficiențe de auz


EXCLUSIV Un membru CNA se autosesizează contra posturilor TV care blochează mesajele adresate persoanelor cu deficiențe de auz

Mai mulți cetățeni ne-au semnalat marți, 19 ianuarie, faptul că posturile de televiziune Digi24 și Aleph News blochează mesajele oficiale transmise de către autorități în legătură cu campania de vaccinare și combaterea epidemiei COVID-19, informații adresate persoanelor cu deficiențe de auz. 

Concret, pe perioada difuzării campaniei de informare de la nivel guvernamental privind vaccinarea, cele două posturi de televiziune au amplasat titlul știrii peste Bogdan Anicescu, interpretul în limbaj mimico-gestual, așa cum veți vedea în cadrul următoarelor fotografii: 

Digi 24, în jur de ora 15:35 (sursa foto: Ștefan Nicolae-Aurel, Facebook)

Aleph News, în intervalul orar 18-18:10

Contactată de redacția Podul.ro, Cristina Pocora, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a precizat că se va autosesiza referitor la problema semnalată mai sus. De asemenea, Cristina Pocora a încurajat cetățenii să redacteze sesizări către CNA accesând următorul link: Formular sesizare Radio/TV.

"Din punctul meu de vedere este o scăpare / neatenție (sper), dar putem să dăm un mesaj către radio-difuzori pentru mai multă atenție și empatie. Lucrul acesta trebuie făcut pentru că ajută pe cineva, nu trebuie făcut așa de formă.

Voi face autosesizarea. În același timp oricine poate să facă o sesizare. Nu trebuie sesizat neapărat un membru. Ar fi grozav dacă oamenii ar fi încurajați să sesizeze, la rândul lor, astfel de probleme", a declarat Pocora pentru Podul.ro. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.