Un deputat PNL a răbufnit împotriva profesorilor care NU se vaccinează: "Afectează negativ imaginea sistemului de educație"


Un deputat PNL a răbufnit împotriva profesorilor care NU se vaccinează: "Afectează negativ imaginea sistemului de educație"

Deputatul PNL Alexandru Muraru, vicepreședinte al Comisiei pentru Educație din Camera Deputaților, i-a avertizat marți pe profesorii care nu vor să se vaccineze contra COVID-19 că afectează imaginea sistemului de învățământ din România. 

De asemenea, liberalul a lansat un apel către Inspectoratele Școlare Județene, dar și către conducerile universităților de a demara "campanii de informare interne, dar şi pe reţelele de socializare, pentru a convinge cât mai mulţi profesori că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluţie pentru a putea reintra în normalitate cât mai repede".

"Apelul meu este ca Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi conducerea universităţilor ieşene să demareze campanii de informare interne, dar şi pe reţelele de socializare, pentru a convinge cât mai mulţi profesori că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluţie pentru a putea reintra în normalitate cât mai repede. Procentul scăzut de cadre didactice care sunt dispuse să se vaccineze afectează negativ imaginea acestora în societate, precum şi a sistemului de educaţie ca întreg. În acest moment, din motive de multe ori neîntemeiate, statutul profesorilor nu este apreciat aşa cum ar trebui. Ţara noastră, ca întreaga omenire, trece printr-un moment dificil, iar cadrele didactice, alături de medici şi alte categorii sociale "din prima linie", sunt chemate să sprijine efortul colectiv de a lupta cu pandemia de COVID-19. Lupta în acest moment se duce în minţile oamenilor, după ce cercetătorii au reuşit să confecţioneze în laboratoare "arma" pentru a putea învinge virusul. Rolul profesorilor este cu atît mai important, cu cât ei reprezintă modele pentru elevi şi părinţi. De aceea, apelul meu este să sprijine campania naţională de vaccinare şi efortul statului de a pune capăt pandemiei. Doar imunizarea populaţiei prin vaccinare poate elimina virusul.

Vaccinul produs de Pfizer-BioNTech a primit undă verde în România şi în toată Uniunea Europeană după ce reprezentanţii Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) au ajuns la concluzia că este sigur, de calitate şi eficient. Vaccinul este singura cale pentru a reveni în clase, pentru a ne reîntâlni cu elevii şi studenţii şi pentru a reintra la normalitate", a spus Alexandru Muraru.

La nivel naţional şi-au anunţat intenţia de a se vaccina aproximativ 40% dintre angajaţii din învăţământul preuniversitar. În mediul universitar, procentul celor care doresc să se vaccineze este de aproximativ 60%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.