Cu Teodosie, MUMĂ, cu românii obișnuiți, CIUMĂ! Jandarmeria refuză să spună dacă l-a sancționat pe Arhiepiscopul Tomisului pentru derapajele din pandemie


Cu Teodosie, MUMĂ, cu românii obișnuiți, CIUMĂ! Jandarmeria refuză să spună dacă l-a sancționat pe Arhiepiscopul Tomisului pentru derapajele din pandemie

Jandarmeria Română a refuzat să precizeze public dacă jandarmii i-au aplicat vreo sancțiune contravențională lui Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cu ocazia evenimentelor religioase la care presa a transmis că au fost încălcate regulile impuse în pandemie, scrie G4Media.ro.

Jandarmeria a invocat articolul 72 din Codul Civil:

„Dreptul la demnitate.

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.

(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.”

”Scopul nostru nu e acela de a aplica sancțiuni, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă normele legale în vigoare, viata și sănătatea persoanelor fiind prioritare”, a precizat Inspectoratul General al Jandarmeriei în răspunsul către G4Media.ro.

Pe de altă parte, jandarmeria arată că a aplicat „sancțiuni contravenționale” unor persoane care nu au respectat măsurile de distanțare fizică la ceremonia religioasă de Bobotează din Constanța, dar nu au transmis ce tip de sancțiuni și numărul lor.

Foto: Basilica.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.