Dragnea, în vizită la DNA. Moșteanu atrage atenția că inclusiv Grindeanu ar trebui luat la întrebări de procurori


Dragnea, în vizită la DNA. Moșteanu atrage atenția că inclusiv Grindeanu ar trebui luat la întrebări de procurori

Fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat joi la DNA pentru a fi pus sub acuzare pentru trafic de influență în dosarul vizitei din SUA la inaugurarea președintelui Donald Trump din ianuarie 2017. Gheorghe Dimitrescu este cel care în octombrie 2017 a plătit din partea PSD 100.000 de dolari unei firme de lobby pentru a-i aranja lui Liviu Dragnea „cât mai curand posibil” întâlniri la vârful administrației americane. În schimb, Dragnea l-ar fi ajutat pe Dimitrescu să ajungă consul la Bonn. 

Deputatul USR Ionuț Moșteanu a punctat joi la Realitatea PLUS faptul că inclusiv Sorin Grindeanu, fost premier și actual președinte executiv al PSD, ar trebui luat la întrebări de DNA, întrucât a participat alături de Dragnea la respectivul eveniment datorită sumei plătite de Dimitrescu. 

"Dragnea este mort din punct de vedere politic. Mai puțin contează. Însă, uitându-ne la poza aceea este și domnul Grindeanu, președinte executiv al PSD, deputat în funcție și omul care vine la TV să ne țină lecții. Să ne aducem că acum 4 ani de zile, după întâlnirea asta, Grindeanu a venit acasă și a dat OUG13 să îl scape pe Dragnea de pușcărie. Dragnea este la pușcărie, dar Grindeanu este bine mersi și ne zâmbește de la TV și din băncile Parlamentului. Or, uitându-ne la această situație de fapt vedem că deși PSD zice că se schimbă, în realitate nu se schimbă. Sunați-l pe domnul Grindeanu să spună ce căuta acolo pe banii lui Dimitrescu sau cine i-a plătit lui Elliot Broady. Broady a venit apoi să își ia niște contracte pe firma lui, deci a fost o sumă mai mare de 100 de mii de euro pentru acea strângere de mână peste masă la Micul Dejun", a zis Moșteanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.