Incendiul devastator din Miercurea Ciuc. Diaspora Europeană oferă ajutor umanitar familiilor sinistrate


Incendiul devastator din Miercurea Ciuc. Diaspora Europeană oferă ajutor umanitar familiilor sinistrate

Un incendiu violent a mistuit, joi, 7 ianuarie, aproximativ 20 de locuințe ale comunității de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc. 250 de persoane au rămas fără locuințe. Gruparea civică Diaspora Europeană, filiala Cluj, a anunțat că a desfășurat o campanie umanitară în Miercurea Ciuc, ducându-le sinistraților alimente. 

"Am avut o acțiune în legătură cu care nu am făcut tam-tam. Oamenii noștri din Diaspora Europeană, grupul de la Cluj, au plecat la Miercurea Ciuc, unde mai multor familii de romi le-au ars casele. Din 250 de persoane am înțeles că peste 160 erau copii și au rămas pe drumuri, fără mâncare, fără nimic. Membrii Diaspora Europeană au mers și au dus alimente. Nu le-am dus din donații, ci din propriile buzunare, ceea ce e foarte dificil", a precizat liderul Diaspora Europeană, Mario Mocan. 

Redăm imagini de la acțiunea umanitară desfășurată de Diaspora Europeană: 

De asemenea, Guvernul a precizat marți că urmează să aprobe acordarea de ajutoare umanitare, constând în alimente și materiale de strictă necesitate, persoanelor afectate de incendiul din Miercurea Ciuc.

"Premierul Florin Cîțu a dispus distribuirea de alimente și alte bunuri necesare familiilor sinistrate în urma incendiului din data de 7 ianuarie, din Miercurea Ciuc. Produsele acordate ca ajutor umanitar de urgență constau în alimente (ulei, zahăr, făină, conserve) și materiale de strictă necesitate (paturi, saltele, pături, saci de dormit etc.), sunt în valoare de peste 300.000 de lei și au fost scoase din rezervele de stat", a transmis Guvernul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.