Klaus Iohannis: "Dacă Alexe va fi cercetat penal atunci cu siguranță eu aș aștepta cel puțin să se autosuspende!"


Klaus Iohannis: "Dacă Alexe va fi cercetat penal atunci cu siguranță eu aș aștepta cel puțin să se autosuspende!"

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă că se așteaptă de la președintele Consiliului Județean Iași, baronul galben Costel Alexe, să se autosuspende din funcție în cazul în care va fi cercetat penal. 

"Sincer, eu cred că această discuție trebuia să aibă loc de mult și să fie mult mai scurtă. Eu am spus dintotdeauna că persoane urmărite penal sau cum am spus la vremea respectivă, penali, nu au ce căuta în funcții publice. Nu știu dacă PNL trebuia să discute mai repede sau mai încet despre aceste chestiuni. Însă, dacă domnul Alexe va fi cercetat penal atunci cu siguranță eu aș aștepta cel puțin să se autosuspende din funcțiile pe care le deține, până când se clarifică aceste aspecte", a precizat Iohannis. 

De asemenea, Iohannis a menționat că PNL poate lua în calcul retragerea sprijinului politic pentru Costel Alexe, dar nu dorește să se implice în decizia unui partid politic din funcția de președinte al României. 

"Se poate teoretic, dar e o decizie de partid în care nu m-aș amesteca", a completat Iohannis. 

Reiterăm că președintele Klaus Iohannis a încuviințat pe 5 ianuarie începerea urmăririi penale în cazul baronului galben Costel Alexe, fost ministru al Mediului şi actual șef al Consiliului Județean Iași, în urma cererii venite din partea procurorilor DNA. (mai multe detalii AICI

Totodată, amintim că președintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, 11 ianuarie, în cadrul unei emisiuni la B1TV că partidul pe care îl conduce nu a luat nicio decizie în cazul președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, transmițându-le celor de la USRPLUS că liberalul căruia i se cere demisia are legitimitatea votului primit la alegerile locale din septembrie 2020. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.