Minciuna propagată de sindicaliștii Federației Sanitas. AUR-iștii Simion și Ciubuc s-au cocoțat imediat pe nemulțumirea protestatarilor din Piața Victoriei


Minciuna propagată de sindicaliștii Federației Sanitas. AUR-iștii Simion și Ciubuc s-au cocoțat imediat pe nemulțumirea protestatarilor din Piața Victoriei

Federaţia Sanitas a organizat marţi o serie de acţiuni de protest în înteaga țară, inclusiv în Piața Victoriei, în fața Guvernului României. Sindicaliștii Federației Sanitas sunt nemulțumiți de decizia Guvernului de a îngheța salariile bugetarilor în 2021. De asemenea, sindicaliștii au precizat că vor redacta o scrisoare deschisă către Președinție, membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului European prin care vor să transmită că "România este singura ţară europeană care în plină pandemie diminuează veniturile salariaților care se luptă în mod direct pentru stoparea acesteia". Ceea ce susțin sindicaliștii este complet fals, întrucât veniturile salariaților din sistemul sanitar nu au fost diminuate, ci înghețate (plafonate) la nivelul celor primite în decembrie 2020. 

"Refuzul Guvernului de a respecta legea şi de a acorda salariile cuvenite pentru anul 2021 salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială reprezintă o jignire la adresa efortului pe care fiecare dintre aceştia îl depune zi de zi la locul de muncă, de mai bine de 11 luni. În aceste condiţii, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, întrunit astăzi, 5 ianuarie 2021, reprezentând peste 100.000 de membri de sindicat din unităţile sanitare, cele de asistenţă medico-socială şi cele de asistenţă socială, a analizat situaţia creată de apariţia OUG nr. 226/2020 şi a decis organizarea în următoarea perioadă a unei serii de acţiuni pentru susţinerea următoarelor revendicări: aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 - Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice; stabilirea sporului de condiţii prin raportare la salariul de bază aflat în plată; acordarea stimulentului de risc salariaţilor din asistenţa socială", se preciza în comunicatul federaţiei transmis AGERPRES în data de 5 ianuarie 2020.

Sindicaliștii au mai anunțat că vor picheta şi sediile Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Finanţelor Publice, Guvernului şi Parlamentului României în perioada în care vor avea loc dezbaterile pe Legea bugetului de stat.

Noul partid parlamentar AUR s-a cocoțat pe nemulțumirile sindicaliștilor Federației Sanitas, președintele formațiunii politice, George Simion, mergând imediat în Piața Victoriei, alături de protestatari, împreună cu deputatul AUR-ist Ciprian Ciubuc (persoana cu fular din imagine).

Ceea ce trebuie precizat în cazul deputatului Ciubuc este că, potrivit Newsweek România, declarația sa de avere relevă că acesta ar fi avut o situație financiară dificilă înainte să obțină funcția de parlamentar. Ciprian Ciubuc a consemnat, în declarația sa de avere, că are două case în Republica Moldova și o mașină veche de 8 ani. Ciubuc nu a avut un salariu lunar fix. A câștigat un bilet la pariuri în valoare de 1.500 de lei pe care l-a consemnat în Declarația de avere. În declarația de interese, Ciubuc a menționat că are 100% din acțiunile Proimo Profesionist Group care i-a adus, ca administrator, suma de 11.258 de lei, adică 938 de lei pe lună. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.