China și Rusia vor folosi din plin actele de CENZURĂ ale Twitter și Facebook pentru a le băga pumnul în gură contestatarilor. ”Păi și Twitter l-a blocat pe Trump…” O veche obsesie comunistă


China și Rusia vor folosi din plin actele de CENZURĂ ale Twitter și Facebook pentru a le băga pumnul în gură contestatarilor. ”Păi și Twitter l-a blocat pe Trump…” O veche obsesie comunistă

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) avertizează, pe Facebook, că cenzurarea brutală a lui Trump pe Twitter și Facebook va fi folosită din plin de regimuri precum cele din China și Rusia.

De asemenea, jurnalistul amintește o veche obsesie comunistă: libertatea de expresie ar trebui să se spună unui așa-zis interes public pe care chiar comuniștii îl definesc pentru a legitima cenzura. 

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian: 

”Ce spune Alex Navalnîi, spun și eu: decizia Twitter de a-l bloca pe Trump e un act de cenzură bazat pe o decizie subiectivă și va fi folosită de regimuri precum cele din China și Rusia. ‹Păi și Twitter l-a blocat pe Trump...›, asta vor spune. 

Nu e vorba de Trump sau de preferințe ideologice, ci pur și simplu de libertatea de expresie. Mă rog, e și o chestiune ideologică: mereu comuniștii au considerat că libertatea de expresie trebuie să se supună unui interes public pe care ei îl definesc, justificând astfel cenzura”. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.