Laurențiu Cazan, pe făraș. Cioloș a făcut marele anunț: "Am avut o discuţie cu ministrul de Interne, Lucian Bode"


Laurențiu Cazan, pe făraș. Cioloș a făcut marele anunț: "Am avut o discuţie cu ministrul de Interne, Lucian Bode"

Copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a declarat luni pentru Mediafax că a purtat o discuție cu ministrul de Interne, Lucian Bode, în cadrul căreia s-a convenit că Laurențiu Cazan, coordonatorul jandarmeriadei din data de 10 august 2018, "nu ar mai trebui să aibă responsabilităţi la comandă operativă".

"Am avut o discuţie cu domnul Bode şi am fost de acord amândoi că în urma a ceea ce s-a întâmplat de 10 august domnul Cazan nu ar mai trebui să aibă responsabilităţi la comandă operativă, pentru că modul în care s-a acţionat atunci ridică probleme chiar şi de etică profesională", a zis Cioloș.

Astfel, Cioloș a precizat că ministrul de Interne va lua măsuri pentru ca Laurențiu Cazan să mai aibă doar responsabilități administrative, ceea ce va însemna că nu va mai dispune de personal care să comită noi abuzuri. 

"Am înţeles că domnul Bode va lua măsuri pentru ca domnul Cazan să nu mai aibă responsabilităţi operative, ci doar administrative, deci să nu mai aibă sub comandă oameni ca să avem surprize de genul celor de pe 10 august. Foarte probabil va fi retras de la Prahova şi va avea alte responsabilităţi administrative. E greu să mai ai încredere în felul în care a acţionat un astfel de om. Domnul ministru Bode a fost de acord cu mine că trebuie găsită o formulă prin care domnul Cazan să nu mai aibă sub comandă oameni cu acţiune operativă", a completat Cioloș. 

Amintim că inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, col. Liviu Coman, a fost schimbat din funcție și înlocuit de locotenent colonel Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției violente a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august 2018. MAI a menționat că Laurențiu Cazan a fost numit la conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova "pentru a asigura continuitatea".

"Privind împuternicirea locotenent-colonelului Laurențiu Cazan la IJJ Prahova, facem următoarele precizări: Decizia a fost luată pentru a asigura continuitatea conducerii acestei unități, ca urmare a trecerii în rezervă a fostului comandant, în baza art. 85, alin 1, lit.b din Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare", menționa MAI.

Laurențiu Cazan a fost detașat la IJJ Prahova și împuternicit pe o perioadă de 6 luni "pe o funcție echivalentă cu cea deținută în cadrul Jandarmeriei București".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.