EXCLUSIV Marian Ceaușescu, victorie la CNA contra România TV. Amenda pe care o are de plătit toxicul post de televiziune


EXCLUSIV Marian Ceaușescu, victorie la CNA contra România TV. Amenda pe care o are de plătit toxicul post de televiziune

În ședința din data de 15 decembrie, CNA a amendat postul de televiziune România TV cu suma de 5.000 de lei, în urma unei plângeri formulate de revoluționarul Marian Moroșanu, zis și Ceaușescu. 

Întrebat de redacția Podul privind motivul plângerii, Marian Ceaușescu a precizat că milițianul Pavel Abraham și avocata Alice Drăghici au formulat o serie de acuzații la adresa lui, conform cărora ar fi plătit de o anumită tabără politică, fără ca moderatorul emisiunii să îi ceară acestuia un drept la replică sau să solicite invitaților dovezi în legătură cu cele afirmate. Emisiunile "România exclusiv" și "România de poveste", pentru care postul de televiziune România TV a fost sancționat, s-au desfășurat în data de 21 noiembrie 2020, pe parcursul campaniei electorale privind alegerile parlamentare.

Iată reglementările încălcate de România TV: "Realizatorii și moderatorii emisiunilor și dezbaterilor electorale au următoarele obligații: 1. să fie imparțiali / 2. să formuleze clar întrebările, fără a fi tendențioase sau părtinitoare / 3. să intervină atunci când, prin comportamente sau exprimări, invitații încalcă dispozițiile CNA".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.