AUR-iștii reprezintă o tipologie aparte de hoți. Revoluționarul Vasile Popovici explică cu minuțiozitate: "Hoți de bunuri naționale și universale, hoți și pângăritori de valori pe care nu voi le-ați creat, care sunt ale noastre ale tuturor"


AUR-iștii reprezintă o tipologie aparte de hoți. Revoluționarul Vasile Popovici explică cu minuțiozitate: "Hoți de bunuri naționale și universale, hoți și pângăritori de valori pe care nu voi le-ați creat, care sunt ale noastre ale tuturor"

Fostul ambasador al României în Portugalia și Maroc, revoluționarul Vasile Popovici, a lansat un mesaj dur la adresa AUR după evenimentul politic organizat de George Simion la Timișoara în data de 16 decembrie, în cadrul căruia auriștii au încercat să capitalizeze electoral sângele vărsat de eroii Revoluției din 1989. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. Instigatorul George Simion, alungat de pe treptele Catedralei din Timișoara de revoluționarii din 1989/ ”De ce se strigă AUR în centrul Timișoarei când astăzi este despre eroii Revoluției?!”

Revoluționarul a reliefat faptul că AUR încearcă să captureze, să pună monopol pe toate valorile și evenimentele care definesc poporul român. În acest sens, Popovici i-a catalogat pe AUR-iști drept hoți, dar nu orice fel de hoți: "Hoți de bunuri naționale și universale, hoți și pângăritori de valori pe care nu voi le-ați creat, care sunt ale noastre ale tuturor".

"Măi, George Simion, măi, șoșoci, măi, lavrici, măi, generali cu sânge pe mâini în decembrie 89, măi, Ioan Savu, mizerabil definitiv înfundat în ipocrizii, ce anume vă distinge pe voi de noi toți ăștialalți, ca tocmai voi să aveți monopolul iubirii de țară, al credinței în Dumnezeu și până și al lui Tatăl nostru devenit zicală la întâlniri de partid? Ce anume vă permite vouă, nemernicilor, să scoateți voi la taraba voastră politică, unde ați politizat și confiscat „unirea”, „aurul” și „România” întreagă, valori precum credința în Dumnezeu, iubirea de țară, rugăciunile noastre și sărbătorile noastre comune din decembrie 89? Ce anume, nemernicilor? Cum și de ce astea toate, valori comune, au devenit deodată valori de partid și monedă de schimb pentru voturi și locuri în parlament? Cum oare, escroci și vânzători de aur calp, cum de valorile astea au devenit peste noapte ale voastre și numai ale voastre? Când anume le-ați privatizat voi și noi ăștialalți am scăpat momentul împărțirii pe sub mână? Și cum de se întâmplă, după ce le-ați privatizat, să ni le revindeți voi nouă contra voturi? Hoți de bunuri naționale și universale, hoți și pângăritori de valori pe care nu voi le-ați creat, care sunt ale noastre ale tuturor, cum au devenit ele peste noapte doar ale voastre, ale unui limbut provocator ca George Simion, ale unei Șoșoace ce infectează aerul pe care-l respiră fără mască, ale unor generali ce și-au câștigat stelele trăgând în propriul lor popor, al unui rătăcit și tot mai rătăcit precum Ioan Savu, alăturat acum criminalilor din 89? Chiar nu vă e rușine?", a transmis pe Facebook Vasile Popovici. 

Cu o zi în urmă, Vasile Popovici a participat în cadrul emisiunii "Bună, România!", pe parcursul căreia l-a pus la punct pe copreședintele AUR George Simion pentru tupeul de a capitaliza electoral Revoluția de la Timișoara. (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.