Hoarda AUR a întârziat la consultările cu Iohannis, transmițând LIVE cum încearcă să intre pe jos pe la intrarea destinată mașinilor. Avocata-balamuc, Diana Șoșoacă, a cedat în fața SPP-iștilor și a purtat mască, dar sub nas


Hoarda AUR a întârziat la consultările cu Iohannis, transmițând LIVE cum încearcă să intre pe jos pe la intrarea destinată mașinilor. Avocata-balamuc, Diana Șoșoacă, a cedat în fața SPP-iștilor și a purtat mască, dar sub nas

Liderii AUR au întârziat luni la consultările cu președintele României, Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni. Delegația formată din George Simion, Claudiu Târziu, Dan Tanasă și Diana Șoșoacăa venit pe jos și, mai mult decât atât, au greșit intrarea, vrând să intre în Palatul Cotroceni pe unde intră automobilele. Conform România TV, liderii AUR au fost redirecționați de două ori până au nimerit intrarea destinată pietonilor. "Noi vrem acces pietonal pe la mașini. (...) La câte încălcări de drepturile omului a făcut domnul președinte cred că își poate permite să aștepte", a zis Șoșoacă pe parcursul live-ului de pe Facebook. 

Președintele Klaus Iohannis nu a apreciat lipsa de punctualitate a liderilor AUR, motiv pentru care i-a lăsat să aștepte câteva minute până la începerea consultărilor. Delegația AUR a întârziat, de fapt, pentru că era mai interesată de live-urile pe care le făcea pe Facebook decât de consultările de la Palatul Cotroceni: 


Ajunsă la Cotroceni, Șoloacă a încercat să intre fără mască, dar până la urmă s-a ajuns la un compromis cu forțele de ordine. Astfel, Șoșoacă s-a prezentat în fața președintelui Klaus Iohannis cu masca sub nas, așa cum puteți observa în imaginea articolului. Spre Palatul Cotroceni, dar și după ieșirea de la consultări, Șoșoacă nu a purtat mască. 

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi preciza înainte ca AUR să se prezinte la Cotroceni că SPP va fi nevoit să nu-i permită accesul la discuții avocatei Șoșoacă în cazul în care ea va refuza să respecte normele epidemiologice. Mai mult, liberalul a atras atenția că AUR deturnează atenția de pe subiectul principal și anume formarea Guvernului. 

"Dacă e adevărat că unul dintre membrii delegației AUR la Cotroceni refuză să respecte regulile de protocție Covid - care sunt, de altfel, regulile pentru orice întâlnire cu multe persoane într-un spațiu instituțional închis - atunci SPP va fi nevoit să nu îi permită accesul la discuții. Nu președintele, atenție - ci instituția care asigură protecția președintelui. Nu vad cum se pot face excepții de la un regulament clar pentru diverse țicneli personale. Dacă așa vor sta lucrurile, subiectul cel mai important al zilei nu va fi formarea guvernului - care oricum nu pare se a forma încă - ci istericalele făcute, în premieră, de un partid chemat la Cotroceni, dar care refuză să respecte legea. Ar fi un început grotesc pentru noua legislatură", a zis Raețchi pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.