EXCLUSIV Nicușor Dan are pe masă îndepărtarea avertizorului de integritate care a devoalat jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”. Inițiativa aparține unui om de încredere a lui Firea, pe care Primarul Capitalei refuză să-l demită


EXCLUSIV Nicușor Dan are pe masă îndepărtarea avertizorului de integritate care a devoalat jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”. Inițiativa aparține unui om de încredere a lui Firea, pe care Primarul Capitalei refuză să-l demită

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Vasile Apostol, a depus la Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan noua organigramă a instituției. Una dintre modificări a fost făcută cu scopul îndepărtării fostei directoare juridice a instituției, Lavinia Coțofană, cea care a demascat jaful de proporții de la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, din timpul mandatului Gabrielei Firea.

Potrivit surselor „Podul”,  Apostol s-a autoîmputernicit să depună noua organigramă, regulamentul de organizare și funcționare, precum și ștatele de funcții și personal. Astfel, se desființează două servicii, Suport Spitale și Patrimoniu și Cadastru, Biroul Control Intern Mangerial și Integritate se transformă în Direcție de Control Intern și Integritate, iar Biroul de Audit Intern devine Direcție de Audit și Control în spitale. Ea trebuie adoptată de Consiliul General al Municipiului București (CGMB).

În cadrul Serviciului Suport Spitale lucrează tocmai Lavinia Coțofană, cu care directorul ASSMB are un conflict direct, încă de pe vremea când fosta directoare juridică a instituției a devoalat toate ilegalitățile din mandatul Gabrielei Firea. 

Fosta șefă a Direcției juridice a ASSMB are statut de „avertizor de integritate”, pentru că a devoalat jaful de la Spitalul Gomoiu. Este vorba de lucrări supraevaluate de reabilitare a spitalului, prejudiciul total ridicându-se la peste 15 milioane de lei, din estimările specialiștilor.

Cu toate acestea, Apostol este cel care a cheltuit milioane de lei bani publici pentru a-i face campanie electorală Gabrielei Firea, promovând în mass media lucrările de reabilitare a Spitalului clinic de copii „Dr. Victor Gomoiu”, o afacere oneroasă anchetată în prezent de DNA.  

După alegerile locale, Vasile Apostol a fost păstrat în funcție de noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, directorul ASSMB lăudându-se public cu acest lucru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.