EXCLUSIV Văduva unui erou martir, scrisoare publică prin care cere AUR să nu-l valideze pe Tobă în funcția de deputat: "Aș vrea să vă puneți câteva secunde în locul copiilor noștri care au fost văduviți de a avea tatăl lângă ei"


EXCLUSIV Văduva unui erou martir, scrisoare publică prin care cere AUR să nu-l valideze pe Tobă în funcția de deputat: "Aș vrea să vă puneți câteva secunde în locul copiilor noștri care au fost văduviți de a avea tatăl lângă ei"

Într-o serie de articole, redacția noastră, Epoch Times și jurnalistul Mălin Bot am semnalat că Francisc Tobă candidează din partea AUR la alegerile parlamentare, deși a participat la masacrul din Decembrie 1989 contra revoluționarilor de la Sibiu. Între timp, Tobă a obținut un mandat de parlamentar în urma scrutinului electoral din data de 6 decembrie. 

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Pacienții torturați de candidatul AUR, Francisc Tobă, în 1989. Medic chirurg: "Îmi reamintesc scoaterea prematură a tubului de dren din torace". Acțiunile criminale ale căpitanului care pusese stăpânire pe spital

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV Văduva unui erou martir: "Decât să-i dau votul lui Tobă, mai bine îi dau glonțul cu care l-a executat pe soțul meu!". AUR adună pe listele de candidați la parlamentare personajele responsabile de represiunea din 1989 contra revoluționarilor

În acest context, Mihaela Ana Onişor, văduva eroului martir Traian Onișor, împuscat în timpul evenimentelor din Decembrie 1989 de la Sibiu, a lansat o scrisoare publică, prin intermediul publicației noastre, către copreședinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, prin care solicită ca mandatul lui Francisc Tobă de deputat de Brașov să nu fie validat, iar astfel să i se retragă sprijinul politic. 

Redăm scrisoarea publică în integralitate: 

"Către copreședinții partidului AUR

În numele meu și al tuturor victimelor din Decembrie 89 transmitem din nou un mesaj prin care vi se solicită să aveți în vedere că unele persoane care au fost alese din partea AUR în cadrul scrutinului electoral din data de 6 decembrie nu își merită locul în Parlamentul României. 

Respectivele persoane nu ne pot reprezenta dintr-un motiv cât se poate de clar. În Decembrie 1989 au fost împotriva poporului, au adus durere și lacrimi, au batjocorit oamenii, i-au umilit, au comis crime. Din acest punct de vedere, consider că numitul Tobă Francisc nu merită să fie în Parlamentul României, iar pe cale de consecință nu trebuie validat de către AUR. 

Domnilor copreședinți de partid, eu personal nu am nimic cu partidul dvs. Vă felicit pentru idealurile cu care ați pornit la drum! Să vă ajute Dumnezeu să găsiți calea cea dreaptă și să puteți finaliza inițiativele benefice pentru România!

Dar eu simt o durere și o suferință sfâșietoare când văd că promovați și ajutați spre promovare indivizi care nu își merită locul într-o instituție-cheie precum Parlamentul României. 

Dacă considerați că unii precum Tobă merită să fie promovați, atunci înseamnă că speranțele noastre pentru aflarea adevărului juridic în cazul Revoluției se năruie și ajungem în același punct din care am plecat în trecut după masacrul din Decembrie 1989. 

Aș vrea să vă puneți câteva secunde în locul copiilor noștri care au fost văduviți de a avea tatăl lângă ei. Copiii noștri, când îi vor vedea pe cei precum Francisc Tobă în fruntea țării, ce întrebări își vor pune sau pe cine ar putea întreba ce fac acei indivizi în Parlamentul României?!

În caz că veți lua în considerare cele transmise de mine în această scrisoare publică, nu pot decât să vă mulțumesc! 

Pe final, vreau să subliniez că nu fac politică, nu sunt înscrisă în niciun partid politic, dar sunt revoltată că acest Tobă, care a stat ascuns atâția ani, revine în prim plan. O fi crezut că noi am uitat că are mâinile murdare de sângele din Decembrie 1989. Nu am uitat!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.