Primul semn al unui consens între PNL și USR. Năsui: "Cîțu e o opțiune viabilă"


Primul semn al unui consens între PNL și USR. Năsui: "Cîțu e o opțiune viabilă"

Președintele USR București, Claudiu Năsui, a declarat miercuri seară la Realitatea PLUS că propunerea PNL de premier, Florin Cîțu, este viabilă. Poziția acestuia este ușor diferită de cea a vicepreședintelui USR Cătălin Drulă care a dat impresia că va merge până în pânzele albe cu propunerea Dacian Cioloș pentru funcția de premier. 

CITIȚI ȘI: USR strâmbă din nas în legătură cu propunerea PNL de premier. Drulă: "De ce nu ar fi Cioloş?"

Năsui: Nu aveam vreo problemă nici cu domnul Ciucă, nu avem nici cu domnul Cîțu. Esența la noi este respectarea unor angajamente. Angajamentele acestea le-am transmis sub forma unui program de guvernare, pe baza căruia vrem să discutăm și cu colegii din PNL și cu cei din UDMR și să implementăm cât mai mult din el. 

Moderatoare: Deci sunteți de acord cu domnul Cîțu. 

Năsui: Absolut. E o opțiune viabilă. 

Moderatoare: Atunci renunțați la opțiunea Dacian Cioloș?

Năsui: Noi am mers în campanie cu propunerea Dacian Cioloș și e în continuare viabilă, dar trebuie să recunoaștem realitatea electorală. PNL a luat mai multe voturi și are o legitimitate în a propune premierul. Dar, dacă e nevoie, avem întotdeauna propunerea Dacian Cioloș pe masă. 

De asemenea, Claudiu Năsui a precizat că USR țintește șefia Camerei Deputaților pentru a crea o pârghie în plus pentru a implementa proiectele din programul de guvernare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.