EXCLUSIV Cele 15.000 de adeziuni la AUR anunțate de Simion, mai mult decât dubioase. Coordonatele tehnice care relevă că numărul comunicat de șeful AUR-iștilor este mincinos


EXCLUSIV Cele 15.000 de adeziuni la AUR anunțate de Simion, mai mult decât dubioase. Coordonatele tehnice care relevă că numărul comunicat de șeful AUR-iștilor este mincinos

Președintele AUR George Simion a anunțat marți triumfalist că, după accederea formațiunii în Parlament, 15 mii de români s-au înscris în respectiva grupare politică în doar 24 de ore. 

"15.000 de români s-au înscris în numai 24 de ore în AUR, singura forţă patriotică, creştină şi conservatoare din Parlamentul României, în urma apelului lansat luni de copreşedinţii formaţiunii George Simion şi Claudiu Târziu", se precizează într-un comunicat al AUR.

O serie de coordonate tehnice pe care ni le-au semnalat mai mulți IT-iști ne duc cu gândul că George Simion a mințit legat de respectivul număr de adeziuni. În primul rând, dacă ne uităm la numărul de persoane care au completat formularul pentru a fi voluntari AUR și ne raportăm la numărul de adeziuni pretins de Simion reiese o discrepanță majoră. Mai precis, doar 485 de presupuse persoane au completat formularul pentru a deveni voluntari AUR. 

Mai mult decât atât, așa cum veți putea observa în imaginile de mai jos de pe site-ul AUR, multe adeziuni la statutul de voluntar al formațiunii politice sunt false. 

În privința adeziunilor la statutul de membru AUR, acestea nu sunt prezentate astăzi la fel de transparent precum cele la statutul de voluntar al formațiunii politice. Așadar, nu poate fi verificată veridicitatea numărului de 15 mii de adeziuni despre care Simion pretinde că s-au înregistrat în ultimele 24 de ore. Dar ceea ce am observat este că lista de adeziuni era publică în trecut, pentru ca acum, când Simion se laudă cu un număr imens de adeziuni, să fie scoasă de pe site. 

Pagina "Formular de Adeziune" de pe site-ul AUR, în data de 8 decembrie 2020: 

Pagina "Formular de Adeziune" de pe site-ul AUR, pe 18 septembrie 2020:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.