Cioloș NU exclude intrarea la guvernare, Ludovic Orban fiind varianta de premier. Condiția pusă de copreședintele USRPLUS


Cioloș NU exclude intrarea la guvernare, Ludovic Orban fiind varianta de premier. Condiția pusă de copreședintele USRPLUS

Copreședintele USRPLUS Dacian Cioloș a declarat duminică seară la Antena 3 că formațiunea sa politică nu exclude varianta de a intra la guvernare chiar dacă președintele României Klaus Iohannis îl propune din nou pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. Cioloș a precizat de altfel și care e condiția pentru ca USRPLUS să intre la guvernare cu PNL, indiferent de numele premierului. 

Cioloș: Președintele este cel care va face propunerea de premier, după ce va organiza consultări cu partidele. (...) USRPLUS are și propuneri de program de guvernare și va avea și de oameni care să asume această guvernare pentru toate domeniile. Noi nu excludem niciun portofoliu. Negociem întâi programul de guvernare și abia apoi echipa de guvernare. (...) Nu punem carul înaintea boilor. Nu împărțim posturi până nu ne punem de acord privind programul de guvernare. 

Reporter: USRPLUS a transmis că nu va intra la guvernare cu Ludovic Orban premier, iar dvs. ați declarat că Ludovic Orban nu reprezintă candidatul ideal pentru funcția de premier. Dacă președintele României va insista cu propunerea lui Ludovic Orban pentru funcția de premier veți intra la guvernare? 

Cioloș: Nu excludem nicio variantă dacă va fi un premier care își asumă un program de guvernare care să conțină reforme foarte clare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.