EXCLUSIV PATREON | Creatorii lui George Soros. Cum au contribuit doi consultanți de origine evreiască la renașterea antisemitismului în Europa Centrală și de Est


EXCLUSIV PATREON | Creatorii lui George Soros. Cum au contribuit doi consultanți de origine evreiască la renașterea antisemitismului în Europa Centrală și de Est

Consultantul politic George Eli Birnbaum este, împreună cu mentorul său Arthur Finkelstein, decedat în 2017, unul dintre cei doi evrei care au pus umărul la renașterea antisemitismului în Europa Centrală și de Est, transformândul pe George Soros într-o țintă predilectă a politicienilor autocrați, populiști și naționaliști. Cel mai de seamă dintre ei este Orban Viktor, actualul premier al Ungariei.  

”Demonizarea lui George Soros este una dintre trăsăturile definitorii ale politicii globale contemporane și, cu câteva excepții, reprezintă o sumă de minciuni. Soros este într-adevăr evreu. A fost un om de afaceri agresiv. I-a sprijinit pe democrați în SUA și conceptul lui Karl Popper de "societate deschisă" în fostul bloc comunist. Numeroasele teorii sălbatice, inclusiv că a ajutat la căderea Uniunii Sovietice, pentru a deschide calea către Europa pentru africani și arabi, sunt pe cât de nebunești, pe atât de ridicole. Cei care le răspândesc sunt însă foarte virulenți”, a punctează publicația americană Buzzfeed.com.

ARTICOLUL ESTE DISPONIBIL PE PLATFORMA PATREON CELOR CARE AU DECIS SĂ SPRIJINE FINANCIAR PODUL.RO. O PUTEȚI FACE ȘI DVS.  ACCESÂND LINKUL DE MAI JOS. VĂ MULȚUMIM!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.