Cătălin Avramescu: "Și înainte, dar și după 1989, Partidul-Stat PCR - FSN - PSD a distrus sistematic elitele"


Cătălin Avramescu: "Și înainte, dar și după 1989, Partidul-Stat PCR - FSN - PSD a distrus sistematic elitele"

Politologul Cătălin Avramescu, fost ambasador al României în Estonia și Finlanda și candidat al PMP Diaspora la alegerile parlamentare pentru funcția de deputat, a subliniat joi seară, în emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea PLUS, că PSD este similar cu PMR și PCR în ceea ce privește distrugerea sistematică a elitelor culturale din România. 

"Este o distrugere sistematică a elitelor culturale, care nu a început de astăzi, ci din 1946, de când comuniștii s-au cățărat cu picioarele pe instituțiile publice sub protecția Armatei Sovietice. Observați că în multe dintre poziționările mele, apropo de regimul PSD, ați observat că eu nu fac o diferență de natură între regimul comunist și ce a urmat după aceea, democrație originală sau spuneți-i cum vreți. Eu folosesc acest termen general, regimul socialist, care din 1946 a continuat să chinuie poporul român și unul dintre lucrurile pe care le-a făcut sistematic și înainte de 1989 și după 1989 este ca Partidul-Stat, fie că s-a numit Partidul Muncitoresc Român, PCR, FSN, PDSR sau PSD, a distrus sistematic elitele. 

Cum a făcut acest lucru? Unul dintre mijloacele pe care le-a folosit și din păcate uimitor de eficient în calitatea sa diabolică de a perverti elitele este să pună mâna pe instituțiile de învățământ. Observați ce s-a întâmplat în România. Trăim într-o țară în care o bună parte din Parlament are doctorat. Uitați-vă pe CV-urile lor. Au chiar și 3 facultăți", a declarat Avramescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.