Lovitură dată de primarul Vergil Chițac, împreună cu USR, foștilor edili Mazăre și Făgădău. DNA a intrat pe fir


Lovitură dată de primarul Vergil Chițac, împreună cu USR, foștilor edili Mazăre și Făgădău. DNA a intrat pe fir

Conform publicației info-sud-est.ro, foștii primari ai Constanței, Radu Mazăre și Decebal Făgădău, sunt cercetați penal de procurorii DNA Constanța, în două dosare în care sunt acuzați de abuz în serviciu pentru că ar fi vândut ilegal mai multe terenuri din Constanța. Prejudiciul calculat de procurorii Anticorupție în dosarul lui Decebal Făgădău este de 133.699 de euro, iar cel din dosarul lui Radu Mazăre este de 1,7 milioane de euro. (citiți AICI mai multe detalii despre dosare) 

De evidențiat este și faptul că primarul PNL al Constanței, Vergil Chițac, a propus Consiliului Local ca municipalitatea să se constituie drept parte civilă în cele două cauze, potrivit ziariștii.com. DNA Constanța ceruse Consiliului Local, în 24 noiembrie, să comunice dacă se constituie sau nu parte civilă în viitorul proces.

Noua componență a Consiliului Local, cu proaspăt constituita majoritate de centru-dreapta (din cei 27 de consilieri, PNL are 11, iar Alianța USR-PLUS – 9, în timp ce PSD are doar 7), a făcut posibilă premiera constituirii Municipiului ca parte civilă în dosarele ilegalităților comise de primarii PSD-iști. Până acum, acest lucru nu s-a putut realiza, deoarece PSD și aliații săi au deținut majoritatea în “legislativul local”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.