Trustul media patronat de Felix a fost atacat. Hackerii au cerut o sumă substanțială pentru a înceta ofensiva


Trustul media patronat de Felix a fost atacat. Hackerii au cerut o sumă substanțială pentru a înceta ofensiva

Conform informațiilor Pagina de Media, serverele grupului Intact, patronat de "Felix" Dan Voiculescu, au fost ținta unui puternic atac cibernetic, care a vizat rețeaua și bazele de date ale companiei.

Atacul ar fi fost declanșat pe 23 noiembrie, atunci când o parte dintre departamentele trustului nu au mai putut accesa serverele, iar mesajul care le-a apărut pe device-uri vorbea despre un atac al unor hackeri. 

Atacul a împiedicat o perioadă accesul la serverele televiziunii și la bazele de date conținute de acestea (materiale, dar și date financiar-contabile). Reluarea accesului la bazele de date ar fi fost condiționată de plata unor sume consistente de bani (de ordinul sutelor de mii de euro).

Reprezentatul Intact la CNA a menționat în ședință că "a fost o problemă minoră, dar că s-a rezolvat parțial". (mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.