VIDEO ÎPS Teodosie, despre eventualele decese din cauza COVID-19 după pelerinajul de Sf. Andrei: ”Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu, dar a venit la sărbătoare”


VIDEO ÎPS Teodosie, despre eventualele decese din cauza COVID-19 după pelerinajul de Sf. Andrei: ”Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu, dar a venit la sărbătoare”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a făcut duminică seară o declarație extrem de controversată în legătură cu pelerinajul de la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța: „Dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu, dar a venit la sărbătoare. A venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Noi nu îi chemăm cu forța, îi invităm. Cine voiește, este cuvântul Mântuitorului… Cine voiește, să vină! Nu e obligat!”, a spus înaltul prelat, într-o emisiune la Constanța TV online.

„La această zi au dreptul să vină. Au dreptul religios să vină toți românii pentru că este părintele lor religios”, a adăugat el.

Întrebat de moderator ”cum împăcăm dreptul religios cu dreptul lumesc”, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului,  a spus că ”fără hrană spirituală nu există sănătate publică. Omul se îmbolnăvește mai înainte înautru, în suflet. Dacă sufletul este înegrit, trist, orice tristețe aduce boală”.

El a contestat cifrele avansate de autorități în legătură cu numărul de cazuri din România. ”Referitor la cei peste 10.000 de morți, statisticile arată că anul trecut au murit mai mulți. Acum știm și noi. Din cei 10.000, nici măcar jumătate nu au murit de COVID. Au fost boli asociate. Facem niște exagerări ca să aducem frica. Frica aduce boală”, a mai afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

ÎPS Teodosie a săvârșit duminică și urmează să facă acest lucru și luni Sfânta Liturghie la mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, județul Constanța. În acest lăcaş se păstrează o părticică din moaştele Sfântului Apostol Andrei, adusă din Grecia.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.