CAPCANA Arhiepiscopului ROȘU: Teodosie e agentul electoral al PSD. Scandalul pelerinajului de Sfîntul Andrei, o acțiune electorală pentru gloria PSD. Acuzațiile lui Radu Carp


CAPCANA Arhiepiscopului ROȘU: Teodosie e agentul electoral al PSD. Scandalul pelerinajului de Sfîntul Andrei, o acțiune electorală pentru gloria PSD. Acuzațiile lui Radu Carp

Diplomatul și constituționalistul Radu Carp îl acuză pe ÎPS Teodosie că se erijează în agent electoral al PSD, întregul scandal generat în jurul pelerinajului de Sfîntul Andrei fiind o acțiune politică cu miză electorală. 

”Nu se înțelege faptul că un înalt ierarh acționează provocator, văzând lipsa de reacție a tuturor celor care ar putea reacționa? Nu se înțelege că până la urmă este vorba de o acțiune politică pentru a arăta că un anumit partid se opune, altul e format din atei, rămâne prin urmare doar PSD să ne apere? Înțeleg partidele capcana în care au intrat?”, întreabă Radu Carp, pe Facebook. 

Vă amintim că Teodosie este un rusofil învederat. Halucinant este că, în trecut, el a dat directiva ca afișele corului armatei roșii (care se reproducea prin Constanța) să fie lipite pe zidurile tuturor bisericilor de sub jurisdicția sa. Asta deși armata roșie este cea mai criminală organizație a secolului trecut. 

Podul.ro vă prezintă clarificările și acuzațiile lui Radu Carp: 

”În postul Crăciunului suntem confruntați cu o foarte mare și adâncă tulburare.

Pandemia ne-a făcut pe toți să regândim felul în care, temporar, relaționăm cu aproapele. 

Activitățile în cea mai mare suferință sunt școlile și participarea la slujbele Bisericii.

În multe țări, Bisericile au înțeles să respecte regulile sanitare și le-au respectat strict. 

În România s-au respectat de asemenea aceste reguli. 

Pelerinajele intră în altă categorie decât slujbele obișnuite deoarece adună credincioși din mai multe zone ale țării. Nu slujba în sine este o problemă, ci transportul înspre locația unde se desfășoară. 

Am avut în această toamnă pelerinajul la Sfânta Parascheva, la Sfântul Dimitrie Basarabov, la Sfântul Mina. Urmează cel prilejuit de Sfântul Andrei.

Din păcate, lipsesc instrumentele de dialog între Biserică și Stat. De fapt, nu instrumentele lipsesc, ci oamenii care le pună în mișcare.

Nu se poate lucra împreună prin comunicate de presă, de o parte și de alta.

Există instituții menite a facilita acest dialog, instituții care sunt total absente în toată această perioadă.

Sunt convins că prin mediere s-ar fi ajuns la cele mai bune soluții. 

Cum ar trebui să arate aceste soluții?

- efectuarea pelerinajului cu observarea strictă a regulilor de distanțare socială;

- verificarea strictă a tuturor mijoacelor de transport;

- participarea oficialităților județului respectiv la ceremonii pentru a da un sentiment de încredere credincioșilor. Absența încurajează discursul extremist și conspiraționist;

Nu se înțelege faptul că un înalt ierarh acționează provocator, văzând lipsa de reacție a tuturor celor care ar putea reacționa? Nu se înțelege că până la urmă este vorba de o acțiune politică pentru a arăta că un anumit partid se opune, altul e format din atei, rămâne prin urmare doar PSD să ne apere? Înțeleg partidele capcana în care au intrat?”

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.